Μάγδα Τσέγκου
News

Προανακριτική: Την Παρασκευή η κλήση Τριαντόπουλου στην Επιτροπή

Προανακριτική: Την Παρασκευή η κλήση Τριαντόπουλου στην Επιτροπή

Την Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2025, στις 10:00 το πρωί, ο Χρήστος Τριαντόπουλος θα βρεθεί ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πρώην υφυπουργός αναμένεται να καταθέσει είτε αυτοπροσώπως είτε με υπόμνημα, σχετικά με τις ευθύνες που του αποδίδονται για το διάστημα μεταξύ 3 και 6 Μαρτίου 2023, όταν και σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα.

Η διαδικασία διεξάγεται εν μέσω έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων, καθώς τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης – ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά – αποχώρησαν από την Προανακριτική, διαμαρτυρόμενα για την απόρριψη του αιτήματός τους να κληθούν επιπλέον μάρτυρες.

Η Νέα Δημοκρατία, δια στόματος της εισηγήτριας Κωνσταντίνας Καραμπατσώλη, υποστήριξε ότι δεν απαιτείται περαιτέρω έρευνα πέραν της προκαταρκτικής εξέτασης που πραγματοποίησε η εισαγγελέας Λάρισας. «Το αίτημα είναι επαρκές για παραπομπή. Ο κ. Τριαντόπουλος μπορεί να καταθέσει, αλλά δεν υπάρχει ανάγκη για νέους μάρτυρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντιδράσεις και πολιτικές εντάσεις

Η απόφαση αυτή πυροδότησε νέες εντάσεις, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβερνητική πλειοψηφία για προσπάθεια περιορισμού της έρευνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε επίσημη τοποθέτησή του, έκανε λόγο για «κακοστημένη παράσταση» και «αποτυχημένη προσπάθεια συγκάλυψης», τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να προσδώσει νομιμοφάνεια σε μια επιτροπή με προκαθορισμένο αποτέλεσμα.

«Ζητήσαμε να κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες και να κατατεθεί το σύνολο της δικογραφίας, όμως η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε», ανέφεραν πηγές του κόμματος. «Επιμένουμε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρέπει να λογοδοτήσει για το έγκλημα των Τεμπών».

Η πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς η υπόθεση συνεχίζει να συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην κατάθεση του Χρήστου Τριαντόπουλου και στο κατά πόσο θα ρίξει φως σε κρίσιμα σημεία της υπόθεσης.

Related posts

Τι είπε στον εισαγγελέα η 37χρονη αξιωματικός και οι συνεργοί της για το κύκλωμα που πουλούσε προστασία σε οίκους ανοχής και λέσχες

News Room M

Απόστολος Λύτρας: Σε αναστολή ο πλειστηριασμός για το δικηγορικό του γραφείο

News Room M

Κλιμάκιο στην Αμαλιάδα για τον Παναγιωτάκη: Η Ειρήνη θα κληθεί άμεσα να καταθέσει

News Room M