magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

ΠΡΟΣΟΧΗ στη φριτέζα αέρος: Μη μαγειρεύετε αυτό το φαγητό!

ΠΡΟΣΟΧΗ στη φριτέζα αέρος: Μη μαγειρεύετε αυτό το φαγητό!

Τα τελευταία χρόνια, η φριτέζα αέρος (air fryer) έχει κατακτήσει τις κουζίνες πολλών νοικοκυριών, προσφέροντας έναν πιο εύκολο, οικονομικό και υγιεινό τρόπο για να ετοιμάσουμε διάφορα φαγητά.

Αυτές οι συσκευές έχουν φέρει επανάσταση στη μαγειρική, ειδικά για εκείνους που παλαιότερα θεωρούσαν το μαγείρεμα, και ιδιαίτερα το πρωινό, αγγαρεία. Ειδικότερα, η φριτέζα αέρος έχει διευκολύνει τις διαδικασίες, μειώνοντας τον χρόνο προετοιμασίας και προσφέροντας υγιεινές επιλογές με λιγότερο λάδι.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες καινοτομίες είναι η δυνατότητα μαγειρέματος αυγών στη φριτέζα αέρος. Ο σεφ Sam Stern, τον περασμένο Νοέμβριο, έδειξε πώς να μαγειρέψουμε βραστά αυγά στην φριτέζα αέρος, υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα είναι «ακριβώς το ίδιο» με τα παραδοσιακά βραστά αυγά. Η διαδικασία είναι απλή: τα αυγά μαγειρεύονται στο κέλυφός τους για περίπου 8,5 λεπτά και στη συνέχεια βυθίζονται σε παγωμένο νερό για 2 λεπτά, δημιουργώντας έναν μαλακό, ρευστό κρόκο.

Ωστόσο, παρά τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου, υπάρχουν και κάποιοι που προειδοποιούν για την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Ειδικοί από το CPD Online College υποστηρίζουν ότι αν και είναι ασφαλές να μαγειρεύουμε αυγά σε φριτέζα αέρος, η γεύση και η υφή τους ενδέχεται να μην ικανοποιούν όλους τους καταναλωτές. Τα αυγά μπορεί να γίνουν μαστιχωτά ή λαστιχωτά, κάτι που δεν είναι ιδανικό για όσους προτιμούν την παραδοσιακή υφή του βραστού αυγού.

Σύμφωνα με το BBC Good Food, τα βραστά αυγά που μαγειρεύονται με τη φριτέζα αέρος μπορεί να είναι λαστιχένια, ενώ άλλες μέθοδοι, όπως το μαγείρεμα σε νερό ή η χρήση ατμού, αποδίδουν καλύτερα αποτελέσματα. Παρ’ όλα αυτά, αν θέλουμε να δοκιμάσουμε την φριτέζα αέρος, προτείνεται να μαγειρέψουμε ένα αυγό μεσαίου μεγέθους στους 125°C για 10 λεπτά για ένα πιο εύγευστο αποτέλεσμα.

Επιπλέον, υπάρχουν και αρνητικές εμπειρίες από χρήστες, όπως η Millie Fender από το περιοδικό T3, η οποία ανέφερε ότι μετά από αρκετές προσπάθειες, κατέληξε με μια ακατάστατη κουζίνα και έντονη θειούχα μυρωδιά από τα αυγά. Παρά τις προσπάθειες να εξουδετερώσει την οσμή με αρωματικά κεριά, η μυρωδιά παρέμεινε, προκαλώντας και την παρατήρηση του συντρόφου της για την απογοητευτική εμπειρία.

Συνολικά, η φριτέζα αέρος προσφέρει νέες δυνατότητες στην κουζίνα, αλλά οι χρήστες πρέπει να είναι προσεκτικοί όσον αφορά τις υφές και τις μυρωδιές που ενδέχεται να δημιουργηθούν, προτού την εντάξουν στην καθημερινότητά τους.

Related posts

Βαρετό υπνοδωμάτιο; 9 τρόποι για να βάψεις τους τοίχους και να το κάνεις να δείχνει αλλιώς

Magdas News

Ντουλάπια κουζίνας: Πώς θα απαλλαγείτε από την ενοχλητική μυρωδιά της “κλεισούρας”

News Room M

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέσετε σε πολύπριζο

News Room M