Μάγδα Τσέγκου
News

Ρόδος: Κύκλωμα πολεοδόμων με “άρωμα γυναίκας”

Ρόδος: Κύκλωμα πολεοδόμων με "άρωμα γυναίκας"

Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ενός εκτεταμένου κυκλώματος διαφθοράς στην Πολεοδομία της Ρόδου, καθώς οι “αδιάφθοροι” της ΕΛ.ΑΣ. έφεραν στο φως ένα δίκτυο παράνομων εξυπηρετήσεων με «ταρίφες» που έφταναν έως και τις 10.000 ευρώ. Ένας από τους εμπλεκόμενους βρέθηκε να έχει στην κατοχή του σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της δράσης του κυκλώματος.

Το πρωί της 19ης Μαρτίου 2025, ειδικό κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επιχείρηση στο κτίριο της Πολεοδομίας στη Ρόδο. Οι αστυνομικοί, έχοντας συλλέξει κρίσιμα στοιχεία που αποκάλυπταν εκτεταμένη διαφθορά, εισέβαλαν στο κτίριο και ξεκίνησαν εξονυχιστικές έρευνες. Η επιχείρηση οδήγησε στη σύλληψη επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πέντε υπάλληλοι της Πολεοδομίας και δύο πολιτικοί μηχανικοί, ενώ στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικές αρχές κατάσχεσαν πάνω από 600.000 ευρώ σε μετρητά, 80 χρυσές λίρες και περισσότερες από 30 σφραγίδες δημόσιων υπηρεσιών, αποδεικνύοντας την ύπαρξη ενός καλά οργανωμένου δικτύου παράνομων δοσοληψιών. Το κύκλωμα φέρεται να εξέδιδε πλαστές οικοδομικές άδειες και ψεύτικες βεβαιώσεις, εισπράττοντας υπέρογκα ποσά από πολίτες και επιχειρηματίες που επιθυμούσαν να παρακάμψουν τη νομοθεσία.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρηματικού ποσού βρέθηκε στην κατοχή μιας γυναίκας, η οποία κατείχε νευραλγική θέση στην Πολεοδομία της Ρόδου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε συγκεντρώσει σχεδόν 480.000 ευρώ και 20 χρυσές λίρες, γεγονός που καταδεικνύει την εκτεταμένη δράση της και τη σύνδεσή της με το κύκλωμα.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχουν και άλλα άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώ η Πολιτεία εξετάζει μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει για ακόμη μια φορά το ζήτημα της διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση και την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους. Η αποκάλυψη του κυκλώματος στη Ρόδο δεν είναι απλώς μια υπόθεση διαφθοράς, αλλά ένα ηχηρό μήνυμα ότι η ατιμωρησία δεν μπορεί να είναι ο κανόνας. Η κοινή γνώμη αναμένει να δει αν η υπόθεση θα έχει ουσιαστική κατάληξη ή αν θα χαθεί, όπως πολλές άλλες, στη δίνη της γραφειοκρατίας.

Related posts

ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Γερανοφόρο παρέσυρε και σκότωσε πεζό – Έκανε όπισθεν και έπεσε πάνω του

News Room M

Παναγιώτης Καρύδης για Σαντορίνη: “Δεν κινδυνεύει η Καλντέρα – Σεισμοί θα γίνονται”

News Room M

Σεισμοί στις Κυκλάδες: “Το Κολούμπο δεν δείχνει ότι πάει για έκρηξη” λέει καθηγήτρια γεωλογικής ωκεανογραφίας

News Room M