12.4 C
Αθήνα
Τρίτη, 10 Μαρτίου, 2026
Μάγδα Τσέγκου
News

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στους Γαργαλιάνους, η πρώτη αντίδραση Λέκκα

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ αναστάτωσε το πρωί της Πέμπτης (19/02/2026) τη Μεσσηνία και έγινε έντονα αισθητός σε πολλές περιοχές.

Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε κοντά στους Γαργαλιάνους και, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 9 χιλιόμετρα δυτικά των Γαργαλιάνων, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11,4 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί, παρά το ότι η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή.

Ο Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ERT News, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επισημαίνοντας ότι η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε υποθαλάσσια περιοχή.

«Έγινε έντονα αισθητός. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Είναι μια περιοχή με υψηλή σεισμικότητα και πρέπει να δώσουμε την προσοχή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι πρόκειται για περιοχή που έχει τη δυνατότητα να δώσει μεγαλύτερους σεισμούς.

Επιπλέον, έκανε αναφορά και στα φαινόμενα κατολισθήσεων στη δυτική Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως οι Αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του φαινομένου και ενημερώνουν τους κατοίκους.

Source link

Related posts

Σοφία Μουτίδου για Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Μας κοροϊδεύει μες στη μάπα μας – Με ενοχλεί όλο αυτό»

News Room

Ελένη Τσολάκη: Ποζάρει αγκαλιά με την 8 μηνών κόρη της μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο – Φωτογραφία

News Room

«Ερωτεύτηκα τον καλύτερό μου φίλο, αλλά εκείνος δεν νιώθει το ίδιο»: Τ�

News Room