magdasnews.gr
People & Politics

«Σεισμός» στο ΠΑΣΟΚ μετά τις Ευρωεκλογές 2024 – Οι δηλώσεις «βόμβα», σε δύσκολη θέση ο Ανδρουλάκης

Σαν βόμβα έσκασε η επιστολή του βουλευτή Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της Βουλής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, προς τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος, με τα οποία και ζητά την επίσπευση διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Λίγες μέρες μετά τις ευρεκλογές της 9ης Ιουνίου, κατά τις οποίες το ΠΑΣΟΚ τερμάτισε τρίτο με ποσοστό 12,79%, ο κ. Κωνσταντινόπουλος θέτει θέμα ηγεσίας και ζητά να γίνει άμεση επανεκκίνηση στο κόμμα, με την άμεση εκλογή νέας ηγεσίας.

Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται «restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς!», όπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντινόπουλος στην επιστολή του.

Έτσι, αναταράξεις και γκρίνια υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ, πριν ακόμη αρχίσουν τα όργανα του κόμματος να συνεδριάζουν για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, με την αποτυχία κατάκτησης της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές να δυσκολεύει τη συνθήκη της επανεκκίνησης.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτη η βουλευτής Δυτικού τομέα του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, επισήμανε ότι «οφείλουμε να δούμε τι έγινε σωστά και τι λάθος, τι μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερο ποια ήταν η στρατηγική μας».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε με νόημα πως «για να μπορέσουμε να κάνουμε μα εκτίμηση και αποτίμηση πρέπει να το συγκρίνουμε με τον στόχο που είχαμε θέσει και ο στόχος που είχαμε και ο πρόεδρος μας και εμείς, είναι ότι θέλαμε να είχαμε τη δεύτερη θέση και ισχυροποιήση του ποσοστού μας. Όσον αφορά το ζήτημα της δεύτερης θέσης, δυστυχώς, είναι κάτι που δεν επετεύχθη. Όσον αφορά την ισχυροποίηση του ποσοστού μας, έχουμε μια σταθεροποίηση και μία άνοδο, έστω και αν είναι μικρή».

Η κ. Γιαννακοπούλου, σημείωσε ότι «είτε τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ θετικά, είτε ήταν μέτρια είτε κακά, ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ και όλα τα δημοκρατικά, οφείλουν να συζητήσουν. Οφείλουμε να δούμε τι έγινε σωστά και τι λάθος, τι μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερο ποια ήταν η στρατηγική μας».

Επίσης, ευθεία και σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κάνει ο Παύλος Γερουλάνος με αφορμή τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στην Αττική.

Ο βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε από το βράδυ της Κυριακής πει ότι το κόμμα του δεν πέτυχε το στόχο (που είχε θέσει για τη δεύτερη θέση), επανέρχεται και με ανάρτησή του στο Facebook βάλλει εναντίον όσων υπαινίσσονται ότι η βασική ευθύνη για τα μονοψήφια ποσοστά στις περιοχές της Αττικής ανήκει στους εκλεγμένους βουλευτές.

«Όλοι ιδρώσαμε τη φανέλα», λέει ο κ. Γερουλάνος τονίζοντας ότι όλοι οι συνάδελφοί του βουλευτές στην Αττική εργάστηκαν συλλογικά και κατάφεραν να ενισχύσουν τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ. Υπογραμμίζει επίσης ότι στα θεσμικά όργανα του κόμματος, όταν συνεδριάσουν, θα μιλήσει αναλυτικά και θα περιγράψει τους λόγους που οδήγησαν στο εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου.

Related posts

Έδωσαν τα χέρια Ζαγοράκης και Ανδρουλάκης για να πάει στο ΠΑΣΟΚ

Newsroom

Ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος και η Πριγκίπισσα Αικατερίνη παρακολούθησαν το μνημόσυνο για τον αείμνηστο Δούκα του Εδιμβούργου

News Room A

Νίκος Χαρδαλιάς: Λύνουμε ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής

Newsroom