Με αφορμή τη συμμετοχή του στη νέα σειρά της ΕΡΤ «Η μεγάλη χίμαιρα», ο Δημήτρης Κίτσος βρέθηκε καλεσμένος το πρωί του Σαββάτου 10/1 στην εκπομπή «Καλημέρα είπαμε;», όπου συνομίλησε με τη Ζωή Κρονάκη και τον Τάσο Ιορδανίδη. Ο ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο που υποδύεται, αλλά και για προσωπικά βιώματα που, όπως παραδέχθηκε, τον συνδέουν άμεσα με τον χαρακτήρα του.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Δημήτρης Κίτσος αναφέρθηκε στις υπαρξιακές αγωνίες που συνοδεύουν τον ήρωά του, τον Μηνά, αποκαλύπτοντας πως παρόμοιες σκέψεις είχε κάνει και ο ίδιος σε νεαρή ηλικία.
«Νομίζω ότι ο ήρωας μου, ο Μηνάς είχε την αίσθηση ότι θα πεθάνει πολύ μικρός. Ότι θα πεθάνει νεαρός. Πολύς κόσμος νομίζω πως το έχει αυτό, το ‘χα περάσει και ‘γω κάποια στιγμή. “Α, παίζει μέχρι τα 32 μου” σκεφτόμουν».
Στη συνέχεια, μίλησε ανοιχτά για τους φόβους που τον απασχολούσαν από παιδί και για το πώς, μεγαλώνοντας, αυτοί υποχώρησαν χωρίς να το αντιληφθεί πλήρως, αφήνοντας όμως το αποτύπωμά τους στον τρόπο σκέψης και δράσης του.
«Είχα τέτοιες ανησυχίες από μικρός. Τώρα απλά, επειδή δεν είμαι, μου ‘φυγε. Έχω ξεπεράσει κάπως αυτό το όριο. Όχι σε κάποιο βαθμό ακραίο, αλλά ασυνείδητα, έχω καταλάβει ότι υπήρχε και αυτό ασυνείδητα καθοδηγεί πολλές από τις πράξεις μας».
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Δημήτρης Κίτσος υπογράμμισε ότι η συνειδητοποίηση του πεπερασμένου του χρόνου συχνά λειτουργεί ως κίνητρο για να ζει κανείς πιο γεμάτα, επιδιώκοντας όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες.
«Αυτό δηλαδή σε κάνει να θες να προλάβεις να τα ρουφήξεις όλα και να πάρεις όσες περισσότερες γίνεται εμπειρίες».
