Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και πάλι την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου ο Κώστας Δόξας και η πρώην σύζυγός του, Μαρία Δεληθανάση, στο πλαίσιο της εκδίκασης της μήνυσης που έχει καταθέσει η δεύτερη εις βάρος του τραγουδιστή για βία κατά αδύναμου προσώπου. Υπενθυμίζεται πως μετά τον χωρισμό τους, οι δύο πλευρές έχουν προχωρήσει σε σειρά αγωγών και μηνύσεων, μεταξύ των οποίων και καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία.
Νεότερες πληροφορίες για την υπόθεση παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου μέσα από την εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, αποκαλύπτοντας άγνωστες μέχρι σήμερα λεπτομέρειες. Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο Γιώργος Λιάγκας, η διαδικασία της εκδίκασης θα συνεχιστεί στις 24 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, ο Κώστας Δόξας φέρεται να κατέθεσε νέα καταγγελία εις βάρος της πρώην συντρόφου του για άσκηση βίας, ισχυρισμός που υποστηρίχθηκε και από τον αδερφό του, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο. Όπως αναφέρθηκε, ο τραγουδιστής υποστηρίζει πως σε έντονο καβγά η Μαρία Δεληθανάση τον χτύπησε στα γεννητικά όργανα, προκαλώντας του τραυματισμό που τον οδήγησε σε νοσηλεία και φαρμακευτική αγωγή. Από την πλευρά της, η ίδια αρνείται τον συγκεκριμένο ισχυρισμό, λέγοντας ότι τον χτύπησε σε διαφορετικό σημείο.

Η Μαρία Δεληθανάση, μέσα στο δικαστήριο είπε για τον πρώην σύζυγό της και για τα όσα την κατηγορεί: «Δεν υφίσταται πρόταση για συμβιβασμό και δεν δέχομαι εφόσον με μηνύει. Ο πρώην άνδρας μου, μ’ έπιασε από τα χέρια και μου έδωσε δύο χαστούκια. Δεν τον κάρφωσα με το στυλό και δεν τον κλείδωσα στο μπάνιο. Δεν θα μπορούσα να το κάνω γιατί τα κλειδιά είναι από μέσα. Στους γιατρούς είπα ότι πονούσε το χέρι μου. Ξέχασα να πω ότι πονούσε το κεφάλι μου. Δεν ξέρω γιατί οι γιατροί δεν έγραψαν κάτι για το χτύπημα στο μάτι. Τον έχω χτυπήσει κι εγώ αλλά αυτός το μεγαλοποίησε, ότι του προκάλεσα ζημιά στα γεννητικά του όργανα και δήθεν πήγε στο νοσοκομείο ενώ εγώ του έριξα κλοτσιά στα οπίσθια. Εγώ προσπαθούσα να περιφρουρήσω γιατί δεν μπορούσε να τον καλεί στο τηλέφωνο η καθεμιά. Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό χόρευα τσιφτετέλι στα πόδια του γιατί είχα γενέθλια και προσπαθούσα να μαζέψω τα κομμάτια μου. Μίλησα γιατί ήθελα να το βγάλω από μέσα μου και για να εμπνεύσω και άλλες γυναίκες και ειδικά όταν η κατάληψη είναι οι γυναικοκτονίες».
Στη δίκη κατέθεσε και ο αδερφός του τραγουδιστή, Άκης Δείξιμος, ο οποίος παρουσίασε τη δική του εκδοχή των γεγονότων: «Η κυρία Δεληθανάση υπέβαλε την καταγγελία ένα χρόνο μετά το περιστατικό. Το έκανε γιατί είχε θυμώσει που ο Κώστας δεν την τάγκαρε στις εμφανίσεις του στο Your Face Sounds Familiar. Ήθελε ν’ αυξήσει τους followers και να γίνει influencer. Είχε πάθει μανιακό επεισόδιο επειδή μία πρώην κοπέλα του Κώστα, του είχε τηλεφωνήσει και του είχε ζητήσει να τραγουδήσει στον αρραβώνα της. Ο μώλωπας στο μάτι είναι προϊόν μακιγιάζ. Η Μαρία τον Κώστα τον ζήλευε πολύ.

Το 2019 τον είχε δει να βγάζει selfie με μία θαυμάστριά του και του έριξε μπουνιά στα πλευρά. Σε άλλο καβγά, τον είχε κλωτσήσει στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και ο Κώστας αναγκάστηκε να νοσηλευτεί και να πάρει αγωγή. Το 2023 και ενώ η Μαρία είχε σχέση με άλλον άνδρα πήγαν για σκι. Εκεί, η Μαρία έπεσε και χτύπησε το χέρι. Όταν ο τότε σύντροφός της, την είδα να φωτογραφίζει το χτύπημα, την ρώτησε “γιατί το κάνεις;” και εκείνη απάντησε “για κάθε ενδεχόμενο”. Τότε ο άνθρωπος αποφάσισε να χωρίσει αμέσως. Ο αδερφός μου καταστράφηκε και σήμερα δουλεύει σε μεζεδοπωλεία».
