Μάγδα Τσέγκου
People & Politics

Στέφανος Κασσελάκης: Πιστεύω ότι αυτό που γίνεται στην κοινωνία τώρα είναι η αρχή του τέλους της κυβέρνησης

Στέφανος Κασσελάκης: Πιστεύω ότι αυτό που γίνεται στην κοινωνία τώρα είναι η αρχή του τέλους της κυβέρνησης

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας», βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Live News, όπου αναφέρθηκε εκτενώς στην τραγωδία των Τεμπών, σχολιάζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην τοποθέτησή του, ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «ανάλγητο», κάνοντας λόγο για την τραγική αμέλεια που οδήγησε στην καταστροφή.

Αναφορικά με την τραγωδία, ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» εξέφρασε την απορία του, αναφέροντας πως είναι αδύνατο να πιστεύει κανείς ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τις παρατυπίες και τις καθυστερήσεις στα έργα, όπως το μπάζωμα που εντοπίστηκε στο σημείο του δυστυχήματος. «Πιστεύει κανείς ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήξερε ότι έγινε μπάζωμα;» διερωτήθηκε, αναφέροντας πως υπήρχαν πληροφορίες από τοπικές πηγές για τις παρεμβάσεις που έγιναν από στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο κ. Τριαντόπουλος και ο κ. Αγοραστός.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν δίστασε να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για αλαζονεία, σχολιάζοντας ότι στην πρόσφατη συνέντευξή του, ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν έκανε κανένα λάθος, υπονοώντας ότι είναι αλάνθαστος και ανήξερος. «Αν ισχύουν όλα αυτά, τότε ο πρωθυπουργός είναι ακατάλληλος να διαχειριστεί την ασφάλεια των ζωών των Ελλήνων πολιτών και συνεπώς οφείλει να παραιτηθεί», δήλωσε με έντονο ύφος.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο καταθέσεως πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι υπάρχει επικοινωνία με το ΠΑΣΟΚ για την προετοιμασία της πρότασης δυσπιστίας, ενώ τόνισε ότι το «Κίνημα Δημοκρατίας» θα συνεργαστεί όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Όσον αφορά τη συνεργασία με άλλα κόμματα, ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» ξεκαθάρισε ότι είναι ανοιχτός σε συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτήρισε «αντιδημοκρατικό». Εξήγησε ότι το ΠΑΣΟΚ, αν συμφωνήσει σε θεσμικές τομές, μπορεί να αποτελέσει έναν αξιόπιστο εταίρο, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική συνεργασίας, διότι αποκλείει τη δημοκρατία εσωκομματικά.

Ο κ. Κασσελάκης ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του υπογραμμίζοντας ότι το «Κίνημα Δημοκρατίας» έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του στη Βουλή, με τους βουλευτές του να είναι από τους πιο παραγωγικούς, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για περαιτέρω ενίσχυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Related posts

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν πρέπει να ανεχθούμε το να πετιούνται στην ανεργία οι άνθρωποι που δίνουν τη ζωή τους, την ψυχή τους και πέφτουν στη φωτιά για μας

News Room M

Ο Νικολά Σαρκοζί όπως δεν τον έχετε ξαναδεί στο Σύνταγμα – Μούσκεμα ο Γάλλος πολιτικός

Magdas News

Συνάντηση Μητσοτάκη με Σακελλαροπούλου: Δώσατε στον θεσμό τα δικά σας ξεχωριστά χαρακτηριστικά

News Room M