Σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ένας αστυνομικός της φρουράς της Βουλής, για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλής εις βάρος της πρώην συζύγου του.
Η υπόθεση αποκάλυψε μια σοβαρή κατάσταση ψυχολογικής και συναισθηματικής κακοποίησης, φέρνοντας στο φως τη δύσκολη καθημερινότητα που βίωνε το θύμα.
Η μαρτυρία της πρώην συζύγου
Στο δικαστήριο, η πρώην σύζυγος παρουσίασε ένα πλήθος γραπτών απειλητικών μηνυμάτων που της είχε στείλει ο κατηγορούμενος. Με αυτά, προσπάθησε να αποδείξει την εκστρατεία φόβου και πίεσης που αντιμετώπιζε από τη στιγμή που αποφάσισε να δώσει τέλος στον γάμο τους. Κατά τη μαρτυρία της, περιέγραψε τον πρώην σύζυγό της ως έναν άνθρωπο «τοξικό, χειριστικό και κακοποιητικό», ο οποίος τη μείωνε, την παρακολουθούσε και τη δυσφημούσε δημόσια.
Η ίδια ανέφερε ότι δεχόταν συνεχώς ύβρεις, όπως «σκουπίδι», «πόρνη» και «ναρκομανής», ενώ κάποια στιγμή την απείλησε πως θα τη σκοτώσει και θα τη «κρεμάσει ανάποδα για να τη βλέπει η γειτονιά». Στις 21 Δεκεμβρίου, ένα ακόμη απειλητικό μήνυμα αποτέλεσε την αφορμή για να καταγγείλει οριστικά την κακοποιητική συμπεριφορά.
Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου
Ο κατηγορούμενος, από την πλευρά του, αρνήθηκε τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας τα μηνύματα ως ψευδή και κατασκευασμένα. Επιχείρησε να υποστηρίξει ότι υπήρξε θύμα ψευδών ισχυρισμών, ισχυριζόμενος πως είχε πιάσει την πρώην σύζυγό του με άλλον άνδρα. Παρά τους ισχυρισμούς του, το δικαστήριο δεν πείστηκε από την υπεράσπιση του και επέβαλε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με αναστολή.
Ένα μήνυμα ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία
Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα σαφές μήνυμα ενάντια στην ενδοοικογενειακή κακοποίηση, υπογραμμίζοντας τη σημασία της στήριξης των θυμάτων και της καταδίκης κάθε μορφής κακοποιητικής συμπεριφοράς. Το περιστατικό εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς άνθρωποι που κατέχουν θέσεις ευθύνης, όπως αστυνομικοί, μπορούν να καταχραστούν την εξουσία και τον ρόλο τους.
Η πρώην σύζυγος, μέσω της γενναίας μαρτυρίας της, ανέδειξε την ανάγκη να ακούγονται οι φωνές των θυμάτων, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία τους και να αποτρέπονται παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.