Μάγδα Τσέγκου
News

Τέλος τα χιόνια: Ηλιόλουστος ο καιρός την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Τέλος τα χιόνια: Ηλιόλουστος ο καιρός την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Η Πρωτοχρονιά του 2025 προβλέπεται να είναι ηλιόλουστη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να γιορτάσουν την πρώτη μέρα του νέου χρόνου με όμορφο καιρό και χωρίς ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε ανάρτησή του στα social media, παρουσίασε τις καιρικές συνθήκες στην παραμονή και την Πρωτοχρονιά για επτά κεντρικές περιοχές της χώρας. Όπως αναφέρει, «με γυαλιά ηλίου αντί για ομπρέλα θα υποδεχτούμε το 2025», προειδοποιώντας για την ηλιοφάνεια που θα επικρατήσει.

Στην Αθήνα, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα είναι ηλιόλουστη, με θερμοκρασίες από 5 έως 14 βαθμούς. Ανάλογες συνθήκες θα επικρατήσουν και την Πρωτοχρονιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα. Στη Θεσσαλονίκη, η παραμονή θα έχει θερμοκρασίες από 4 έως 12 βαθμούς, ενώ την Πρωτοχρονιά η θερμοκρασία θα αυξηθεί ελαφρώς, φτάνοντας τους 13 βαθμούς.

Στην Πάτρα, ο καιρός θα παραμείνει ήλιος, με θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από 8 έως 14 βαθμούς την παραμονή και από 9 έως 14 βαθμούς την Πρωτοχρονιά. Στα Γιάννενα, οι θερμοκρασίες θα είναι πιο ψυχρές, με θερμοκρασίες από 2 έως 11 βαθμούς την παραμονή και από 4 έως 12 βαθμούς την Πρωτοχρονιά, αν και ο ήλιος θα κάνει την εμφάνισή του.

Στη Λάρισα, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και τις δύο ημέρες, με θερμοκρασίες από 3 έως 12 βαθμούς την παραμονή και από 4 έως 12 βαθμούς την Πρωτοχρονιά. Στη Φλώρινα, οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες, με τον ήλιο να προσφέρει ανακούφιση. Την παραμονή, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 1 έως 8 βαθμούς και την Πρωτοχρονιά από 2 έως 9 βαθμούς.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, θα επικρατήσει συννεφιά, αλλά οι θερμοκρασίες θα είναι οι πιο υψηλές, φτάνοντας τους 15 βαθμούς την παραμονή και τους 16 βαθμούς την Πρωτοχρονιά.

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός προβλέπει ηλιοφάνεια για την παραμονή, την Πρωτοχρονιά και τη δεύτερη ημέρα του νέου χρόνου, με άνοδο της θερμοκρασίας και χαμηλούς ανέμους. Στην Κρήτη, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16-17 βαθμούς.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει επίσης αίθριο καιρό για την παραμονή και την Πρωτοχρονιά, με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, με τοπικές εντάσεις στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, αλλά θα υπάρξει παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά το πρωί.

Το νέο έτος φαίνεται ότι θα ξεκινήσει με ήλιο και ήπιες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, προσφέροντας μια ευχάριστη αρχή για το 2025.

Related posts

Παύλος Πολάκης έξω από την ΕΡΤ: “Ενωμένοι για να πέσει ο Μητσοτάκης”

News Room M

Σοκ! Την κρατούσε “φυλακισμένη” και την υπέβαλλε σε εναλλακτικές θεραπείες με πεπτίδια

News Room M

“Ανακαινίζω-Νοικιάζω”: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις – Αυξημένη επιδότηση και περισσότεροι δικαιούχοι

News Room M