magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

“Θα σας λύσει τα χέρια”: Το μυστικό για να διατηρήσετε φρέσκα τα μυρωδικά σας

"Θα σας λύσει τα χέρια": Το μυστικό για να διατηρήσετε φρέσκα τα μυρωδικά σας

Τα μυρωδικά είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της ελληνικής κουζίνας και προσδίδουν μοναδική γεύση και άρωμα σε κάθε πιάτο.

Είτε χρησιμοποιούνται κατά το μαγείρεμα, είτε για να δώσουν φρεσκάδα και αρώματα στα πιάτα μας στο τέλος της διαδικασίας, τα μυρωδικά έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν ακόμα και την πιο απλή συνταγή. Τα πιο γνωστά μυρωδικά όπως η ρίγανη, το θυμάρι και το δεντρολίβανο, χρησιμοποιούνται συχνά αποξηραμένα, αλλά υπάρχουν και άλλοι τύποι όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος και ο δυόσμος που προτιμούμε να παραμένουν φρέσκα.

Αν και τα φρέσκα μυρωδικά προσφέρουν καλύτερη γεύση και άρωμα, συχνά τα βλέπουμε να μαραίνονται ή να κιτρινίζουν γρήγορα. Εδώ είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές για να τα διατηρήσετε φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να απολαμβάνετε τα αρώματά τους σε κάθε μαγειρική σας δημιουργία.

Για να διατηρήσετε τα μυρωδικά φρέσκα για πέντε ημέρες, τοποθετήστε τα σε ένα ποτήρι με νερό, όπως ακριβώς θα κάνατε με τα λουλούδια. Αυτή η μέθοδος ισχύει κυρίως για ματσάκια μαϊντανού ή άνηθου. Μην ξεχνάτε να αλλάζετε το νερό καθημερινά, ώστε τα μυρωδικά να παραμείνουν φρέσκα και ζωντανά.

Αν θέλετε να τα διατηρήσετε για μια εβδομάδα, ένα πολύ αποτελεσματικό κόλπο είναι να τα τυλίξετε σε βρεγμένο χαρτί κουζίνας. Αφού τα πλύνετε καλά και αφαιρέσετε τυχόν κατεστραμμένα φύλλα, τυλίξτε τα και τοποθετήστε τα σε σακούλες αποθήκευσης τροφίμων ή δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς. Η μέθοδος αυτή θα κρατήσει τα μυρωδικά σας φρέσκα για μια εβδομάδα.

Για να τα διατηρήσετε για περισσότερες ημέρες, έως και 20, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε τάπερ με ένα νωπό χαρτί κουζίνας στην επιφάνεια. Μετά την τοποθέτηση των μυρωδικών, προσθέστε ένα ακόμη νωπό χαρτί πάνω τους και τοποθετήστε το τάπερ στο ψυγείο.

Τέλος, αν θέλετε να διατηρήσετε τα μυρωδικά σας για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η κατάψυξη είναι η καλύτερη επιλογή. Αφού τα πλύνετε καλά και τα ψιλοκόψετε, τοποθετήστε τα σε παγοθήκες και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο αν σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε σε σούπες ή σάλτσες. Με αυτήν την τεχνική, τα μυρωδικά σας θα παραμείνουν φρέσκα και έτοιμα για χρήση οποιαδήποτε στιγμή.

Related posts

Γιατί φτιάχνουμε φανουρόπιτα σήμερα, τι συμβολίζει – Με αυτές τις συνταγές δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο

Magdas News

Έχεις μικρό μπαλκόνι; Δες αυτό το βίντεο και «κλέψε» ιδέες για να διπλασιάσεις τον χώρο!

Magdas News

Αδιανόητο κόλπο στο TikTok κάνει τον ανεμιστήρα… κλιματιστικό με 3 κινήσεις

Magdas News