Μάγδα Τσέγκου
News

ΘΕΟΣ! Κεφαλονίτης μετανάστευσε στο Λονδίνο και φτιάχνει τυλιχτό σουβλάκι με 4 κιλά γύρο

ΘΕΟΣ! Κεφαλονίτης μετανάστευσε στο Λονδίνο και φτιάχνει τυλιχτό σουβλάκι με 4 κιλά γύρο

Ο Ηλίας Γεωργάτος, από την Κεφαλονιά, έφυγε για το Λονδίνο πριν από επτά χρόνια, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον σε μια πόλη γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες. Αν και οι πρώτες μέρες του ήταν δύσκολες, κατάφερε γρήγορα να βρει τον δρόμο του. Με πάθος και αφοσίωση, δημιούργησε το δικό του σουβλατζίδικο, το “Pittagoras”, το οποίο με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις του και τη ζεστή φιλοξενία, κέρδισε την προτίμηση των Βρετανών.

Η μεγάλη καινοτομία που έφερε στο μαγαζί του ήταν ο “γίγας γύρος”, που ζυγίζει τέσσερα κιλά και αποτελεί μια μοναδική πρόκληση για τους πελάτες. Όποιος καταφέρει να τον καταναλώσει σε 15 λεπτά, τον απολαμβάνει δωρεάν, ενώ αν δεν τα καταφέρει, πρέπει να πληρώσει 50 λίρες. Αυτή η καινοτομία έχει γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα, και το μαγαζί απέκτησε μια φανατική πελατεία. Όπως εξηγεί ο ίδιος, “Ο κόσμος ενθουσιάστηκε και είμαι ευγνώμον για την αγάπη και τη θερμή υποδοχή που μας δίνουν συνεχώς”.

Ο Ηλίας δεν θα μπορούσε να παραβλέψει την οικογενειακή παράδοση του στη μαγειρική. Ο πατέρας του, διατηρούσε σουβλατζίδικο στο Ληξούρι και ο παππούς του ήταν ο πρώτος που έφερε το σουβλάκι στην Κεφαλονιά το 1956. Η απόφαση του Ηλία να ανοίξει τη δική του επιχείρηση στο Λονδίνο ήρθε ως αποτέλεσμα της αγάπης του για το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην αρχή. Σήμερα, τα καταστήματα του είναι δύο, και ετοιμάζεται να ανοίξει άλλα δύο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο Ηλίας αναγνωρίζει την αξία της οικογενειακής στήριξης και αναφέρει πως η σύζυγός του, η Ελένη, και τα παιδιά τους είναι αναπόσπαστο μέρος αυτής της πορείας. Η οικογένειά του ενσωματώνει την ελληνική κουλτούρα και παραδόσεις σε κάθε βήμα τους, και μάλιστα, ο γιος του συμμετείχε σε γιορτή στο σχολείο του, προσφέροντας γύρο και σουβλάκι στους συμμαθητές του.

Η συνεργασία του Ηλία με τον Ιταλό συνέταιρό του, Gianni Perillo, είναι καθοριστική για την επιτυχία τους. Οι κοινές αξίες και η αγάπη για το καλό φαγητό ενώνουν τις ελληνικές και ιταλικές κουλτούρες, δίνοντας στα καταστήματα τους μια ξεχωριστή αίσθηση. Η επιτυχία τους βασίζεται στην σκληρή δουλειά και το όραμα τους, χωρίς εξωτερικούς επενδυτές ή δάνεια.

Ο στόχος τους είναι να επεκτείνουν τη δουλειά τους με 10 καταστήματα μέχρι το 2027, και ο Ηλίας είναι γεμάτος περηφάνια για όσα έχει καταφέρει. “Η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι η περηφάνια που βλέπω στα μάτια του πατέρα μου”, καταλήγει με συγκίνηση.

Related posts

Πυροσβέστες απεγκλώβισαν ελάφι που έπεσε στο κανάλι του Μόρνου όταν πήγε να πιει νερό

News Room M

Ακρίβεια: Αυξάνεται η τιμή τους κι ας έχουν το ταμπελάκι με τη “μείωση τιμής”- Σε απόγνωση οι καταναλωτές

News Room M

Τέμπη: Νέα βίντεο πριν από την φονική σύγκρουση των τρένων – “Η εμπορική αμαξοστοιχία κουβαλάει μόνο λαμαρίνες” λέει ο Βασίλης Καπερνάρος

News Room M