magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Τηλεϋγεία: Πόσο ικανοποιημένοι έχουν μείνει οι ασθενείς με την ανάπτυξη της τηλεϋγείας;

Η ικανοποίηση των ασθενών με την τηλευγεία μπορεί να ποικίλλει ευρέως, σύμφωνα με μια μελέτη από την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων. Ενώ η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι προτιμούσαν την τηλευγεία για αναπλήρωση συνταγών, εξετάζοντας τις επιλογές φαρμάκων και συζητούσαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, λιγότερο από το 5% την προτίμησε για μετεγχειρητικά εξιτήρια.

Τα οφέλη της τηλεϋγείας

«Όταν χρειάζεται να δείτε τον ασθενή και πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τον ασθενή – ειδικά μετά την επέμβαση – ένα πολύ μικρό ποσοστό των ανθρώπων θα χρησιμοποιήσει την τηλευγεία». είπε ο Christopher Lis, διευθύνων σύμβουλος στο ιατρείο Global Healthcare. Ο Lis έκανε μια διάκριση μεταξύ υπηρεσιών που πιθανότατα θα απαιτούσαν φυσική εξέταση έναντι εκείνων που δεν απαιτούν. Για παράδειγμα, περισσότεροι από τους μισούς από τους 4.306 ερωτηθέντες ανέφεραν ότι προτιμούσαν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες ψυχικής τους υγείας μέσω τηλευγείας.

Υπήρχε μόνο μια μικρή απόκλιση στην αναφερόμενη ικανοποίηση μεταξύ των παρόχων και των πληρωτών που προσφέρουν υπηρεσίες τηλευγείας. «Τα βασικά είναι τα ίδια», είπε ο Lis. «Οι οργανισμοί χρησιμοποιούν πολύ παρόμοιες τεχνολογίες. Στο τέλος της ημέρας, η πρόθεση χρήσης αυτών των υπηρεσιών είναι μεγαλύτερη πρόσβαση [και] ευκολία.”

Ωστόσο, ο Lis είπε ότι οι προκλήσεις εξακολουθούν να υφίστανται όσον αφορά τη διασφάλιση της δίκαιης πρόσβασης στην τηλε-υγεία. «Δίκαιη πρόσβαση, θα έβαζα στην κορυφή, και συνεχίζοντας να καινοτομώ γύρω από τα πράγματα που είναι πιο σημαντικά για τον καταναλωτή», είπε ο Lis. «Κάνοντας τις υπηρεσίες διαθέσιμες όταν τις χρειάζονται περισσότερο».

Μια μελέτη από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ βρήκε «σημαντικές ανισότητες» μεταξύ των υποομάδων που χρησιμοποιούν υπηρεσίες βίντεο τηλευγείας. Διαπίστωσε ότι οι μαύροι, οι Λατίνοι και οι Ασιάτες ήταν λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιούν υπηρεσίες τηλευγείας μέσω βίντεο από ότι οι λευκοί.

Αν και διαπιστώθηκε ότι περισσότερο από το 90% των ανθρώπων θα χρησιμοποιούσαν ξανά την τηλευγεία, άλλες μελέτες δείχνουν τη μείωση της χρήσης. Το μερίδιο της Telehealth στις συνολικές ιατρικές αξιώσεις έχει μειωθεί τους τελευταίους μήνες.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Θεραπεία κιρσών: Χρήσιμες πληροφορίες

News Room A

Τρόφιμα-«ασπίδα προστασίας» από τον καρκίνο

News Room

Κίτρινο καρπούζι: Οι διαφορές με το κόκκινο, οι βιταμίνες και τα «μυστικά» του

News Room A