Μάγδα Τσέγκου
People & PoliticsΤα δικά μου νέα

Όλα όσα έγιναν στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς Elia Lesvos Confest 2024 με 53 ομιλητές από όλο τον πλανήτη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην πανέμορφη Λέσβο  στο εμβληματικό Μουσείο Βρανά , το 2ο Elia Lesvos Confest 2024 που εδραιώνει  επάξια τη Λέσβο στον παγκόσμιο χάρτη των διεθνών συνεδρίων για το ελαιόλαδο.

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο για το Ελαιόλαδο, το οποίο επικεντρώθηκε στον πολιτισμό της ελιάς, την υγεία, τη βιωσιμότητα και το περιβάλλον, τη γαστρονομία, την οικονομία, τον ελαιοτουρισμό και σε πολλαπλά άλλα θέματα , ολοκληρώθηκε με πάνδημη συμμετοχή και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων.

Το συνέδριο διοργανώθηκε με την υποστήριξη κορυφαίων Πανεπιστημίων, το αμερικανικό Yale και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στόχος του συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, πρακτικών και εμπειριών γύρω από την ελιά, καθώς και η γνωριμία με τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου τόσο για τον άνθρωπο όσο και το περιβάλλον, και συγκέντρωσε κορυφαίους επιστήμονες, επιχειρηματίες, ειδικούς του κλάδου, παραγωγούς, διακεκριμένους σεφ και λάτρεις του ελαιόλαδου από όλο τον κόσμο, προκειμένου να ανταλλάξουν γνώσεις, εμπειρίες και καινοτόμες ιδέες.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελαίας Νήσος Λέσβος» κ. Φωτεινή Τιρπιντήρη δήλωσε σχετικά: «Η συμβολή του συλλόγου μας στον πολιτισμό της ελιάς είναι κομβικής σημασίας καθώς από την ίδρυσή του το 2020, έχει πάγιο όραμα την ανάδειξη της καθώς συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας».

O Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελαίας Νήσος Λέσβος»,  έχοντας θέσει τα θεμέλια μιας διοργάνωσης, που τοποθετεί επάξια τη Λέσβο της Σαπφούς και του Ελύτη στο επίκεντρο των μεγάλων, διεθνών Συνεδρίων με αντικείμενο το ελαιόλαδο και σηματοδοτώντας την αφετηρία μίας νέας εποχής για την ελιά, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, φέτος  ισχυροποίησε το διεθνές αποτύπωμά της της.

Το ελαιόλαδο της Λέσβου στο επίκεντρο του συνεδρίου «Elia Lesvos Confest»:

 Οι Ομιλητές του Συνεδρίου : 

ΕΝΟΤΗΤΑ : Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

-Παύλος Τριανταφυλλίδης Ph.D, Προϊστάµενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βόρειου Αιγαίου.

 ΘΕΜΑ : Από τον κόσμο της ελιάς στην αρχαία Λέσβο

-Λουίζα Καραπιδάκη Υπεύθυνη Μουσειακής Συλλογής και εκπαιδευτικών προγραµµάτων,Κέντρο Eρεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδηµίας Αθηνών.

ΘΕΜΑ : Η ελιά και το ελαιόλαδο: πολιτιστική διαχείριση και εκπαιδευτικές δραστηριότητες

-Σοφία Μπαρουτσάκη-Τσιριγώτη ∆ρ του Πανεπιστηµίου της Σορβόννης,  Επίτιµη Πρόξενος της Γαλλίας στη Μυτιλήνη.

ΘΕΜΑ : Λέσβος-Γαλλία: Ιστορικοί και εµπορικοί ελαιοδεσµοί

-Τέσυ Μπάιλα Συγγραφέας, Γεν. Γραµµατέας του λογοτεχνικού Σωµατείου PEN Greece.

ΘΕΜΑ : Η ελιά της Λέσβου ως πανάρχαιο σύµβολο ελληνισµού

 

ΕΝΟΤΗΤΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΑΣΜΟΥΣ

-Χαρίκλεια Κ. Πανοπούλου Φιλόλογος, ∆ιευθύντρια Λυκείου & ∆ιεθνής Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Προγράµµατος Erasmus+.Αγλαόκαρπος, τηλεθόωσα και τανύφυλλος

ΘΕΜΑ :  Ελαία: από τον Κότινο στο Erasmus+ & στην Τεχνητή Νοηµοσύνη, πόσοι αιώνες δρόµος; | Παρουσίαση του Λυκείου Γλυφάδας

 

ΕΝΟΤΗΤΑ : ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο, Ο ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

-Νίκος Θωµαΐδης Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Τµήµα Χηµείας, Εργαστήριο Αναλυτικής Χηµείας, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συµβουλίου ∆ιοίκησης ΕΚΠΑ.

ΘΕΜΑ : Αξιολόγηση αυθεντικότητας και ενίσχυση ισχυρισµών περί υγείας αναφορικά µε το ελαιόλαδο: Μελέτη της επιρροής των διαφορετικών συντελεστών της καλλιέργειας και της παραγωγής ελαιολάδου

-Βασίλης Βασιλείου ∆ρ στη Βιοχηµική Φαρµακολογία, Καθηγητής Επιδηµιολογίας στο Susan Dwight Bliss και Πρόεδρος του Τµήµατος Επιστηµών Περιβαλλοντικής Υγείας στο Yale Schoolof Public Health.

ΘΕΜΑ : Χρήση deep learning για την αξιολόγηση των ευεργετικών επιδράσεων των φυτοχημικών ουσιών της ελιάς σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες

-Τάσος Κυριακίδης MSc & Ph.D Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή ∆ηµόσιας Υγείας του Yale.

ΘΕΜΑ : Ο ρόλος των Αµερικανικών ακαδημαϊκών θεσμών στην προώθηση της υγιεινής διατροφής: Μελέτη περίπτωσης στο Πανεπιστήμιο του Yale

-Αντωνία Τριχοπούλου Ιατρός, Τακτικό µέλος της Ακαδηµίας Αθηνών, Επόπτρια του Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης στη ∆ηµόσια Υγεία της Ακαδηµίας Αθηνών, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήµιο Yale των Η.Π.Α. Οµότιµη καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

ΘΕΜΑ : Ελιά και ελαιόλαδο: χτες, σήµερα, αύριο

-Domenico Pratico MD, FCPP, ∆ιευθυντής του Κέντρου Alzheimer του Πανεπιστηµίου Temple, ΗΠΑ Καθηγητής Νευροεπιστήµης στο Πανεπιστήµιο Temple. Μοριακά υποστρώµατα που εµπλέκονται στην επίδραση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην υγεία του εγκεφάλου

 

ΕΝΟΤΗΤΑ : ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο, Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

-Βασίλης Μουσελίµης Γεωπόνος, MSc-MBA, Σύµβουλος Πρωτογενούς Τοµέα, Ιδιοκτήτης της Agrotechnia.

ΘΕΜΑ : Η προσαρµογή της θρέψης των ελαιώνων στις νέες περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Πρακτικές εφαρµογές και τεχνολογικές εξελίξεις

-Κώστας Χαρτζουλάκης Γεωπόνος-Ερευνητής, τ. ∆/ντής Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών.

 ΘΕΜΑ :  Βιώσιµη ελαιοκαλλιέργεια στην Ελλάδα: πέρα από την κλιµατική κρίση

 

ΕΝΟΤΗΤΑ : ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑ∆ΟΥ

-Λέανδρος Σκαλτσούνης Τακτικός καθηγητής Φαρµακογνωσίας και Χηµείας Φυσικών Προϊόντων και διευθυντής του εργαστηρίου “Aξιοποίησης Bιοδραστικών φυσικών προϊόντων” του Τµήµατος Φαρµακευτικής του ΕΚΠΑ.

ΘΕΜΑ : Αξιοποίηση των προϊόντων και υποπροϊόντων της ελιάς και του ελαιολάδου για την ανάπτυξη βιοδραστικά ενεργών ενώσεων

-Αντώνης Ε. Κουτελιδάκης Αναπληρωτής Καθηγητής ∆ιατροφής του Ανθρώπου, ∆ιευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράµµατος “∆ιατροφή, Ευζωία και ∆ηµόσια Υγεία”.

ΘΕΜΑ :   Μεταγευµατική επίδραση της κατανάλωσης καινοτόµου ελαιολάδου σε µεταβολικούς βιοδείκτες: Τυχαιοποιηµένη διατροφική παρέµβαση, διασταυρούµενου σχεδιασµού

-Alessandro Leone Τακτικός Καθηγητής Μηχανικής και Γεωργικής Μηχανοποίησης.

ΘΕΜΑ : Ανάπτυξη αρθρωτού θραυστήρα για τη βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου.

-Σταυριανάκης Γεώργιος Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Γεωπόνος, Τµήµα Γεωγραφίας,

Πανεπιστήµιο Αιγαίου, Εργαστήριο Γεωγραφίας Υπαίθρου και Συστηµάτων Γεωργίας Ακρίβειας – PrecFarm

ΘΕΜΑ : Έδαφος και βιοποικιλότητα σε ελαιώνες της Ευρώπης: Πώς µπορούµε να βελτιώσουμε την υγεία του εδάφους;

 

Κωνσταντίνος Ντελής Μάγδα Τσέγκου Φωτεινή Τιρπιντήρη

Κωνσταντίνος Ντελής, Μάγδα Τσέγκου  και Φωτεινή Τιρπιντήρη

 

 

ΕΦΗ ΚΟΜΝΙΝΟΥ -ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ
ΕΦΗ ΚΟΜΝΗΝΟΥ -ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ

 

Το συνέδριο αποτέλεσε μια ωδή στην ελιά και έλαβε χώρα σε ένα από τα πιο πλουτοπαραγωγικά χωριά της Λέσβου, τον Παπάδο Γέρας, στο μουσείο-Ελαιοτριβείο Βρανά. Πραγματοποιήθηκε ένα εξαιρετικό συνέδριο ελαιολάδου στο οποίο συνδυάστηκαν ιδανικά η επιστημονική έρευνα και η γνώση με τις σωστές εμπορικές πρακτικές, την αποτελεσματική επικοινωνία, την ελαιο-γαστρονομία, τις διαδραστικές εμπειρίες και πρακτικές πληροφορίες για τον κλάδο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η
συμμετοχή νέων ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο με όρεξη και πάθος, μας έδωσε μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον του ελληνικού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αναδείχθηκε η ιδιαίτερη σημασία του ελαιόλαδου ως θεμελιώδες στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και η επιρροή του στην υγεία και την ευεξία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σχέση μεταξύ ελαιοτουρισμού και τοπικής ανάπτυξης, με παρουσίαση επιτυχημένων παραδειγμάτων από διάφορες περιοχές.

«Elia Lesvos Confest»: H ελιά πολύτιμος σύμμαχος της υγείας μας:

 Οι Ομιλητές του Συνεδρίου : 

 

ΕΝΟΤΗΤΑ Ι: ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο, Η ΧΡΥΣΗ ΣΤΑΓΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

-Προκόπης Μαγιάτης Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρµακογνωσίας και Χηµείας Φυσικών Προϊόντων-Τµήµα Φαρµακευτικής, ΕΚΠΑ.

ΘΕΜΑ : Το παρόν και το µέλλον των προϊόντων της ελιάς στον χώρο του φαρµακείου

-Μάγδα Τσολάκη Καθηγήτρια Α´ Νευρολογικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο

ΘΕΜΑ : Η επίδραση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου πρώιµης σοδειάς στη νόηση και σε σηµαντικούς βιοδείκτες

-∆ρ Χαραλαµπία Μπολέτη ∆ιευθύντρια Ερευνών, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

ΘΕΜΑ : ∆ιερεύνηση της χηµειοπροστατευτικής/αντικαρκινικής βιοδράσης πολυφαινολών της ελιάς σε καρκινικά κύτταρα και ζωϊκά µοντέλα καρκίνου.

-Andrea Paola Rojas Gil ∆ρ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βιολογίας και Βιοχηµείας Σχολή Επιστηµών Υγείας, Τµήµα Νοσηλευτικής Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου.

ΘΕΜΑ : Η επίδραση της διατροφικής παρέµβασης µε ελαιόλαδο υψηλής περιεκτικότητας σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη σε ασθενείς µε λευχαιµία σε κυτταρικούς δείκτες και οξειδωτικό στρες

-Ευτύχης Ανδρουλάκης ∆ιευθυντής Εταιρείας Ελαιοπαραγωγής Pamako.

ΘΕΜΑ : 1 .Παράγοντες στο χωράφι και την ελαιοποίηση που µπορούµε να επέµβουµε ώστε να επιτύχουµε τα καλύτερα οργανοληπτικά και φαινολικά αποτελέσµατα

2.Ελαιόλαδο υψηλά φαινολικό και η πρώτη πιστοποίηση – έγκριση παγκοσµίως ως συµπλήρωµα διατροφής από τον ΕΟΦ Βελγίου, Λουξεµβούργου, Γαλλίας

 

ΕΝΟΤΗΤΑ : ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΥΕΞΙΑ  ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

-Στέφανος Ν. Κάλης Καθηγητής & ∆ιευθυντής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, Occupational Medicine Residency, ∆ιευθυντής του Τµήµατος ∆ηµόσιας Υγείας του Harvard TH Chan School of Public Health, OEM, Cambridge Health Alliance.

ΘΕΜΑ : Παν µέτρον άριστον: H ελληνική παράδοση σε επιστηµονική και βιωµατική βάση

-∆ρ Παναγιώτης Βαραγιάννης M. Med.Sc. PhD, Κλινικός ∆ιαιτολόγος-∆ιατροφολόγος.

ΘΕΜΑ : H συµβολή του ελαιολάδου στην οργάνωση της διατροφής και καινοτόµες εφαρµογές στην προώθησή του

-Κική Ζηνοβιάδου Ph.D Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τµήµα Επιστήµης και Τεχνολογίας Τροφίµων, Πρόεδρος του Προγράµµατος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τοµέα των Τροφίµων», Perrotis College.

ΘΕΜΑ : ∆ιερεύνηση της επίδρασης του υλικού συσκευασίας και της ποικιλίας στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου

-∆ηµήτρης Σαραντόπουλος Ιδρυτής του Olive Epitome, συνιδρυτής του Olive Oil Experience. Πιστοποιηµένος γευσιγνώστης παρθένων ελαιολάδων, µέλος του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαµάτας.

ΘΕΜΑ : Η εµπορική διείσδυση του ελληνικού ελαιολάδου και η ανάδειξή του µέσα από τη γαστρονοµία και τον τουρισµό

-Μανώλης Σαλιβαράς MSc Επιστήµη Τροφίµων και εφαρµοσµένη µικροβιολογία,Πανεπιστήµιο Saskatchewan, Καναδάς, Συνιδιοκτήτης και Ιδρυτής της εταιρείας Multichrom.lab.

ΘΕΜΑ : Η αντίληψη των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου από τους καταναλωτές

 

Μάγδα Τσέγκου Φωτεινή Τιρπιντήρη
Μάγδα Τσέγκου Φωτεινή Τιρπιντήρη

 

 

Στο 2ο Elia Lesvos Confest 2024 οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γευσιγνωσίες εξαιρετικών ποικιλιών ελαιόλαδου από τη Λέσβο, να παρακολουθήσουν, αλλά και να δοκιμάσουν μοναδικές συνταγές με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από διάσημους σεφ και να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στον τομέα της γαστρονομίας. Επιπλέον, συζητήθηκαν σημαντικά
ζητήματα που αφορούν στην αειφορία, τη βιολογική καλλιέργεια και τις προοπτικές εξαγωγής ελαιόλαδου σε νέες αγορές.

 

Δείτε την συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΙΟΛΟΣ TV :

 

 

 

Το συνέδριο έκλεισε με την υπόσχεση συνεργασίας μεταξύ σημαντικών φορέων και επαγγελματιών του κλάδου, ενισχύοντας τη δέσμευση για συνεχή προώθηση και ανάδειξη του πολιτισμού του ελαιόλαδου και αναδείχθηκε το μεγαλείο της αγάπης για το ελαιόλαδο το οποίο δένει τους Έλληνες αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.

Αυλαία για το «Ελιά Lesvos Confest» με γεύσεις και αρώματα Λέσβου:

 Οι Ομιλητές του Συνεδρίου : 

 

ΕΝΟΤΗΤΑ : ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ  (FROM FARM TO FORK)

 -Βασίλης Λεωνίδου Executive Olive Oil Chef – Εστιατόριο Αυλή, Ρέθυµνο.

ΘΕΜΑ : Olive Oil & Oil Olive Bar: the gastronomy trend that must stay

-Ιωάννης Τσιβουράκης Corporate Executive Chef, Minoa Palace & Euphoria Resorts.

ΘΕΜΑ : Χρήση και επικοινωνία του ελαιόλαδου σε όλα τα επίπεδα ξενοδοχειακής εστίασης 5 αστέρων

-Άννα Σπανού Κανάκη Σύµβουλος γαστρονοµίας, Σεφ µαγειρικής, Σεφ ζαχαροπλαστικής.

ΘΕΜΑ : Η γλυκιά εκδοχή του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου

-Φάνης Μαϊκάντης Executive chef & ιδιοκτήτης του εστιατορίου Πανηγύρι | Συνιδρυτής της Olive Oil Experience.

ΘΕΜΑ : Premium εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στο εστιατόριο: κοστολόγηση & αποτελεσµατικότητα στον επισκέπτη

-Στράτος Ιωσηφέλλης Σεφ στο “Marina Yacht Club” στη Λέσβο, Consultant Chef στο “Greek Breakfast”.

ΘΕΜΑ : Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στο τραπέζι του “Ελληνικού Πρωινού”

 

ΕΝΟΤΗΤΑ : Η ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑ∆ΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ  ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

-Εµµανουήλ Καρπαδάκης Αντιπρόεδρος Συνδέσµου Εξαγωγέων Κρήτης, Ειδικός δοκιµαστής ελαιολάδου. Τµήµα Εξαγωγών ΜΕΛΙΣΣΑ-ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ / Εγκαταστάσεις TERRA CRETA.

ΘΕΜΑ : Η σωστή επικοινωνία του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου κλειδί για την επιτυχηµένη πορεία του

-Ευµορφία Καραµπουρνιώτη Επίκουρη Καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Μάρκετινγκ & ∆ιοίκησης του Πανεπιστηµίου Leibniz Hannover, Ιδιοκτήτρια της JON’S OILIVE.

ΘΕΜΑ : Στο µυαλό των καταναλωτών ελαιολάδου: ανακαλύπτοντας τους σαφείς και κρυφούς συσχετισµούς µε το ελαιόλαδο, η επίδραση της κλίµακας Nutri-Score στην αντίληψη για το προϊόν και τη συµπεριφορά του καταναλωτή

-Francesca Rocchi Slow Food Guide για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,Πρόεδρος PopOlio.

ΘΕΜΑ : Πώς η Ιταλία και το slow food διδάσκουν την κουλτούρα του ελαιολάδου από µικρή ηλικία (διατροφή και πολιτισµός)

-Σωτήρης ∆. Μπαµπαγιούρης Πρόεδρος | SFDO-Sustainable Food Destination Organization® EU.

ΘΕΜΑ : Χτίζοντας βιώσιµους διατροφικούς προορισµούς | Η περίπτωση της Ελλάδος

 

ΕΝΟΤΗΤΑ : Η ΠΑΡΑ∆ΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

-Ιωάννης Πρωτούλης Συνιδιοκτήτης Protoulis Master Olive Oil Makers, Απόφοιτος του Τµήµατος ∆ιοίκησης του Πανεπιστηµίου Αιγαίου.

ΘΕΜΑ : Ελαιόλαδο, η κληρονοµιά µας

-Μιχάλης Τζωρτζής Ιδιοκτήτης Tzortzis Olive Oil Company, Απόφοιτος ΤΕΙ Χαλκίδας, Τµήµα Μηχανολόγων Μηχανικών.

ΘΕΜΑ : Ένας αιώνας, αγώνας για το ελαιόλαδο

-Ειρήνη Χατζηδηµητρίου Ιδιοκτήτρια Mia Elia, Tree tender, Πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

ΘΕΜΑ : Αναδεικνύοντας την οµορφιά της Λέσβου: Πώς η υιοθεσία ενός δέντρου ελιάς µε τη “Mia Elia” ενισχύει την ευαισθητοποίηση και τη διαχρονική παράδοση της παραγωγής EVOO σε όλο τον κόσµο

-Ειρήνη Καλαµποκά Συνιδιοκτήτρια “Eirini Plomariou”, απόφοιτος του Πολυτεχνείου Θεσσαλίας, Τµήµα Μηχανολόγων Μηχανικών.

ΘΕΜΑ :  Aπό τη Λέσβο µε Αγάπη: Η εµπειρία του ελαιολάδου Eirini Plomariou στο τραπέζι σας

 

ΕΝΟΤΗΤΑ : ANΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

-Fabiola Pulieri ∆ηµοσιογράφος, πιστοποιηµένη γευσιγνώστρια και Σοµελιέ εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

ΘΕΜΑ :  Τουρισµός ελαιολάδου: Βέλτιστες πρακτικές και δικτύωση για την ανάπτυξη νέων ευκαιριών

-Mayte Redondo Travel 2 Care People and Planet Founder and Coach & Auditor for Travelife for Tour Operators.

ΘΕΜΑ :  Ελαιοτουρισµός: Μία ολιστική και βιώσιµη εµπειρία

-Ιωάννης Σπιλάνης Καθηγητής Τµήµατος Περιβάλλοντος Πανεπιστηµίου Αιγαίου, Εργαστήριο Τοπικής & Νησιωτικής Ανάπτυξης – Παρατηρητήριο Αειφόρου Τουρισµού Αιγαίου.

ΘΕΜΑ :  Τοπικότητα, ποιότητα και προστιθέµενη αξία για έναν βιώσιµο τουρισµό σε βιώσιµα νησιά: η περίπτωση της Λέσβου

-Juan Antonio Parrilla González ∆ρ Κοινωνικών και Νοµικών Επιστηµών, Καθηγητής στο Οικονοµικό Τµήµα του Πανεπιστηµίου της Jaén και ∆ιευθυντής της Picualia.

ΘΕΜΑ :  Ελαιοτουρισµός: Νέες στρατηγικές για την ανάπτυξη του ελαιοτουρισµού ως µιας µοναδικής τουριστικής εµπειρίας

 

ΕΝΟΤΗΤΑ : YACHTING ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΤΟΥΡΙΣΜOΣ

-∆ηµήτρης Μαρούλης Εκπρόσωπος της εταιρείας Burgess στην Ελλάδα και Πρόεδρος του Hellenic Yacht Masters’ Club

-Ευάγγελος Τιρπιντήρης ΜsC Kαινοτοµία και Eπιχειρηµατικότητα, ∆ιευθυντής Επιχειρήσεων και Sommelier ελαιολάδου

ΘΕΜΑ : Γευσιγνωσία ελαιολάδου εν πλω

 

Μάγδα Τσέγκου

 

Η Podium και φέτος ήταν στο Συνέδριο παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για την διερμηνεία του Συνεδρίου την οποία ανέλαβαν η Μαρία Κουνέλη και ο Άγγελος Κακλαμάνης

 

Μαρία Κουνέλη και ο Άγγελος Κακλαμάνης

Η εμπνεύστρια του συνεδρίου Κ. Φωτεινή Τιρπιντήρη δήλωσε ότι «η διοργάνωση του 2ου Elia Lesvos Confest ήταν μια μοναδική εμπειρία γνώσης, εξέλιξης, επικοινωνίας και άρρηκτων δεσμών μεταξύ μας. Με ενσυναίσθηση και ευγνωμοσύνη στις στιγμές που μας έφεραν κοντά, κρατάμε την επαφή για να χτίσουμε μαζί τις εξελίξεις που οφείλουμε ως την επόμενη συνάντησή μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του συνεδρίου και προσβλέπουμε σε μελλοντικές δράσεις που θα προωθήσουν περαιτέρω την αξία του ελληνικού ελαιόλαδου σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο».

 

4η Ημέρα του Διεθνούς Συνεδρίου για την Ελιά στη Λέσβο

Elia Lesvos Confest 2024

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑ∆ΟΥ ΚΑΙ ΟΥΖΟΥ

 

Γευσιγνωσία ελαιολάδου

-Μανώλης Σαλιβαράς MSc Επιστήµη Τροφίµων και εφαρµοσµένη µικροβιολογία, Πανεπιστήµιο Saskatchewan, Καναδάς, Συνιδιοκτήτης και Ιδρυτής της εταιρείας Multichrom.lab.

 

Γευσιγνωσία ούζου µε συνοδευτικά ελαιολάδου

-Μανώλης Συρέλλης ∆ιευθυντής της Ποτοποιίας Γιαννατσή

 

MASTERCLASSES: ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΕΦ:

  • Βασίλης Λεωνίδου Executive Olive Oil Chef – Εστιατόριο Αυλή, Ρέθυµνο.
  • Φάνης Μαϊκάντης Executive chef & ιδιοκτήτης του εστιατορίου Πανηγύρι Συνιδρυτής της Olive Oil Experience
  • Άννα Σπανού Κανάκη Σύµβουλος γαστρονοµίας, Σεφ µαγειρικής, Σεφ ζαχαροπλαστικής.
  • Στράτος Ιωσηφέλλης Σεφ στο “Marina Yacht Club” στη Λέσβο, Consultant Chef στο “Greek Breakfast”.
  • Ιωάννης Τσιβουράκης Corporate Executive Chef, Minoa Palace & Euphoria Resorts.

 

 

 

 

 

Τα µενού,  καθώς και στα ελαφρά γεύµατα που απόλαυσαν οι επισκέπτες και οι σύνεδροι, αποτέλεσαν  εµπνεύσεις της Σεφ Άννας Σπανού-Κανάκη και η παρασκευή τους έγινε σε συνεργασία µε τον Γυναικείο Συνεταιρισµό Παρακοίλων.

 

 

Μάγδα Τσέγκου

Την παρουσίαση και τον συντονισμό του Συνεδρίου έκανε η Δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου, την φωτογραφική κάλυψη ανέλαβε ο καταξιωμένος φωτογράφος Δημήτρης Ταλιάνης και την οργανωτική υποστήριξη της δράσης είχε αναλάβει η εξειδικευμένη εταιρεία Cleon Conferences & Communications.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΛΗΣ -ΠΕΛΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ- ΙΓΝΑΤΗΣ ΤΣΙΚΝΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΛΗΣ -ΠΕΛΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ- ΙΓΝΑΤΗΣ ΤΣΙΚΝΗΣ

 

Το κανάλι Αίολος tv πραγματοποίησε τη ζωντανή μετάδοση του συνεδρίου με επαγγελματισμό και άψογη υλικοτεχνική υποδομή.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το website του συνεδρίου ΕΔΩ.

Related posts

Μάκης Βορίδης: Τι δουλειά έχει η κυβερνητική πλευρά με τα βίντεο για τα Τέμπη;

News Room M

Ανδρουλάκης από την Αίγυπτο: «Συναντήθηκα με τον Αρχιεπίσκοπο της Μονής Σινά – Επικρατεί μεγάλη ανησυχία, διακυβεύεται η βιωσιμότητα»

News Room Z

Χρήστος Σταϊκούρας: “Αν γινόταν νέος διαγωνισμός δεν θα προλαβαίναμε να έχουμε έγκαιρα το λογότυπο του Μετρό Θεσσαλονίκης”

News Room M