magdasnews.gr
Ζωή

Τρομερό: Το αμφιλεγόμενο θεματικό πάρκο που μοιάζει με διαστημόπλοιο

διαστημόπλοιο

Πολλά είναι τα σχόλια που δέχεται το θεματικό πάρκο Chimelong στην Κίνα το οποίο θυμίζει διαστημόπλοιο που… πάρκαρε στη Γη.

Το θεματικό πάρκο Chimelong, το οποίο εξέπληξε τους λάτρεις των θεματικών πάρκων, προσφέρει πολλά θεάματα που σπάνε ρεκόρ. Ως το μεγαλύτερο κλειστό θεματικό πάρκο στον κόσμο, διαθέτει την «πιο εκτεταμένη πισίνα κυμάτων» στον κόσμο, προκαλώντας δέος στους επισκέπτες με την γιγάντια εμφάνισή του που μοιάζει με UFO.

Ωστόσο, το φουτουριστικό πάρκο ψυχαγωγίας, σύμφωνα με τους Economic Times, έχει προκαλέσει οργή ακτιβιστών, ιδιαίτερα της PETA, μετά τα εγκαίνιά του, με μια δεξαμενή με φάλαινες δολοφόνους.

Το πάρκο διαθέτει εννέα φάλαινες δολοφόνους, περιορισμένες σε μια κύρια δεξαμενή 12,4 εκατομμυρίων γαλονιών, όπου κάνουν παραστάσεις. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της PETA Ασίας, Τζέισον Μπέικερ, αυτές οι όρκες αιχμαλωτίστηκαν από τον ωκεανό όταν ήταν πιο μικρές και τώρα αναγκάζονται να ζουν σε αυτό που ο ίδιος θεωρεί υποβαθμισμένη εγκατάσταση.

Οι επισκέπτες συναντούν τις όρκες στο «σύμπαν της Φάλαινας», ένα μόνο από τα 15 θεματικά τμήματα.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η συμπερίληψη αιχμάλωτων όρκων στο θεματικό πάρκο Chimelong έρχεται σε αντίθεση με τα εξελισσόμενα ηθικά πρότυπα διατήρησης της άγριας ζωής. Ενώ το πάρκο παρουσιάζει φουτουριστικά θαύματα, η συζήτηση μαίνεται σχετικά με τα δικαιώματα και την ευημερία των ισχυρών θαλάσσιων αρπακτικών της Γης.

Σχετικές αναρτήσεις

Η «Ελληνοεκδοτική» και ο «Ιανός» παρουσίασε τρία σημαντικά διδακτικά βιβλία

News Room G

3+1 συμβουλές για καλύτερη ζωή

News Room G

Επίσημη Πρεμιέρα της παράστασης «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ» στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

News Room G