magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι αρέσεις στους ανθρώπους περισσότερο απ’όσο νομίζεις

Τι συμβαίνει κάθε φορά που βγαίνεις πρώτο ραντεβού;…

Αν υπάρχει κάτι χειρότερο από τις πρώτες αμήχανες κουβέντες σε ένα ραντεβού, είναι η μετέπειτα ανάλυση αυτών. Είναι συγκεκριμένες οι σκέψεις που πλημμυρίζουν το μυαλό σου, μετά από μια πρώτη γνωριμία με ένα πρόσωπο, στο οποίο θέλεις να δημιουργήσεις θετική εντύπωση.

”Μήπως με βρήκε βαρετή;”, ”Μήπως δεν έπρεπε να κάνω το συγκεκριμένο αστείο;”, ”Ήμουν λίγο αγενής ή ενοχλητική;”
Ο φόβος ότι δημιούργησες μια κακή πρώτη εντύπωση σε κυριεύει και όπως φαίνεται όχι μόνο εσένα.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο Psychological Science, οι άνθρωποι μας συμπαθούν περισσότερο απ’ ότι πιστεύουμε. Γι’ αυτό το λόγο ήρθε η ώρα να χαλαρώσουμε και να διώξουμε τις αγχωτικές σκέψεις.

Πραγματοποιήθηκε λοιπόν μια σειρά από μελέτες με τίτλο ‘The Liking Gap in Conversations: Do People Like Us More Than we Think?’, σύμφωνα με τις οποίες ομάδες ανθρώπων, αγνώστων μεταξύ τους, κλήθηκαν να βρεθούν και να συνομιλήσουν για λίγη ώρα. Αμέσως μετά βαθμολόγησαν την εμπειρία τους ενώ συγχρόνως έδωσαν και μια εκτίμηση για το πόσο πιστεύουν ότι τους συμπάθησε ο συνομιλητής τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες υποτιμούσαν τη πιθανή βαθμολογία του συνομιλητή τους. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το φαινόμενο αυτό ονομάζεται ‘the liking gap’. Μάλιστα σε αυτό οφείλετε ότι συχνά ξεχνάμε το όνομα ενός ανθρώπου που γνωρίζουμε, ακριβώς γιατί έχουμε όλη μας την προσοχή όχι στα στοιχεία που μας δίνει αλλά στο πως θα του κάνουμε καλή εντύπωση.

Μήπως ήρθε η ώρα να απολαύσεις την επόμενη γνωριμία σου χωρίς το άγχος της πρώτης εντύπωσης;
Πηγή

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχετικές αναρτήσεις

Μοναδικές stylish εμφανίσεις για την παραλία από την Βίκυ Κάβουρα

News Room M

Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε; Η μαμά χρειάζεται ένα διάλειμμα

News Room

Πώς να διώξεις την κυτταρίτιδα και να την κρατήσεις μακριά!

News Room