magdasnews.gr

Προφίλ

News Room M

Μάγδα Τσέγκου
Δημοσιογράφος

Η Μάγδα Τσέγκου γεννήθηκε στην Πρέβεζα και σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στο ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Ζούγκλα» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο το 1995 ως ρεπόρτερ. Το επόμενο βήμα έγινε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Όσο υπάρχουν άνθρωποι» με τον Τάκη Σπηλιόπουλο, με δημοσιογραφικές αποστολές σε όλη την Ελλάδα.

Αμέσως μετά, το 2001, βρέθηκε στην πρωινή ζώνη και την καθημερινή εκπομπή, «Λόγια Σταράτα», με τον Γιώργο Βαρεμένο στο κανάλι STAR, καλύπτοντας τις ζωντανές συνδέσεις ως ρεπόρτερ. Δύο χρόνια μετά, το 2003, ξεκινάει η λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού ALTER που την φέρνει και πάλι στην πρωινή ζώνη, στη θέση της συμπαρουσιάστριας και της υπεύθυνης καλεσμένων, δίπλα στον Γιώργο Βαρεμένο και την εκπομπή «Καθαρές Κουβέντες» για τρία ολόκληρα χρόνια.

Παράλληλα για 4 χρόνια έκανε τις αποκλειστικές συνεντεύξεις σημαντικών προσωπικοτήτων της χώρας μας στο κανάλι TRT της Κεντρικής Ελλάδας, στην εκπομπή «Καλησπέρα Ελλάδα» του Σωτήρη Πολίζου.

Τη σκυτάλη της πρωινής ζώνης στο ALTER, παραλαμβάνει ο Τέρενς Κουίκ με την καθημερινή πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Τέρενς, 6-10» και την Μάγδα Τσέγκου να συμμετέχει στο πάνελ αλλά και σε δημοσιογραφικές αποστολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως υπεύθυνη καλεσμένων και ως ρεπόρτερ στο Δελτίο Ειδήσεων του ίδιου σταθμού.

Το 2009, ο τηλεοπτικός σταθμός της ανέθεσε την ευθύνη της Αρχισυνταξίας και συμπαρουσίασης της εκπομπής «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά στο Alter» θέση που κατείχε μέχρι και το τέλος λειτουργίας του σταθμού. Το 2011-2017 εργάστηκε στο ΣΚΑΙ ως αρχισυντάκτρια και συμπαρουσιάστρια της εκπομπής «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΚΑΙ Σαββατοκύριακο» με τον Γιώργο Αυτιά. Για δύο συνεχόμενα έτη, η Μάγδα Τσέγκου αναλαμβάνει την παρουσίαση της ενημερωτικής πρωινής καλοκαιρινής ζώνης τα Σαββατοκύριακα στον ΣΚΑΙ με την εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΚΑΙ». Το 2011 επίσης ξεκίνησε να δημοσιογραφεί και μέσα από το προσωπικό της site www.magdasnews.gr μέχρι και σήμερα.

Από το 2016 -2018 ανέλαβε Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων στο «Ίδρυμα Μπούμπουρα». Το 2018-2019 παρουσιάζει τη ραδιοφωνική εκπομπή «120’ με την Μάγδα» που εκπέμπει Πανελλαδικά. Διδάσκει δημοσιογραφία στο ΙΕΚ Όμηρος από το 2011 ως το 2018.

Το 2020 και 2021 κάνει αποκλειστικές συνεντεύξεις για το Newsit.gr σε Υπουργούς και παρουσιάζει το Νομοθετικό τους έργο, όπως και σε πρόσωπα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας που πρωταγωνιστούν στην επικαιρότητα.

Το Νοέμβριο του 2022 ανέλαβε τη θέση, ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας στο Γραφείο Δημάρχου Ελληνικού- Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει αναλάβει την παρουσίαση πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμων, Περιφερειών και απονομές βραβείων. Επίσης, έχει αναλάβει παρουσιάσεις βιβλίων και εκδηλώσεων λόγου, αλλά και την παρουσίαση εκδηλώσεων φιλανθρωπικών οργανισμών, επιστημονικών φορέων και κοινωφελών ιδρυμάτων για κοινωνικούς σκοπούς και για την σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για διάφορα σοβαρά ζητήματα ( π.χ. καρκίνος μαστού, ενδοοικογενειακή βία, ισότητα των γυναικών, καταπολέμηση της φτώχειας, ασφαλής χρήση διαδικτύου κ.α. )

Τέλος, η Μάγδα Τσέγκου έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές εκπομπές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και πανελλήνιες καμπάνιες, για τη συγκέντρωση χρημάτων, ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά και για την ενεργοποίηση της εθελοντικής προσφοράς ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων.