magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Οι σχέσεις εξάρτησης δεν φέρνουν την ευτυχία

Στην ανιδιοτελή αγάπη… ο σύντροφος προσδοκά το καλύτερο για το ταίρι του ανεξάρτητα αν συνεχίσει να είναι μέρος της ζωής του ή όχι

Ο έρωτας, η εξάρτηση και η ζήλια είναι έννοιες διαχρονικές, σύνθετες και συναντώνται στο πλαίσιο της εσωτερικής μας αναζήτησης, ωριμότητας και ολοκλήρωσης.

Την έννοια του έρωτα θα μπορούσαμε να την κατανοήσουμε πιο εύκολα αν τη φανταστούμε ως ένα συνεχές όπου στον ένα πόλο υπάρχει ο έρωτας της εξάρτησης και στον άλλο η ανιδιοτελής αγάπη.

Στην ανιδιοτελή αγάπη… ο σύντροφος προσδοκά το καλύτερο για το ταίρι του ανεξάρτητα αν συνεχίσει να είναι μέρος της ζωής του ή όχι. Προσδοκά πρωτίστως να προσφέρει αγάπη και μετά να πάρει. Χαίρεται με την ευτυχία του συντρόφου του έστω και αν δεν περιλαμβάνει αυτόν μέσα.

Ο έρωτας της εξάρτησης από την άλλη πλευρά… είναι ένα είδος αγάπης, η οποία εκφράζεται ως εξάρτηση στο πρόσωπό του συντρόφου μας. Όταν κάποιος είναι εξαρτημένος από ένα άλλο άτομο σημαίνει ότι δεν μπορεί με τίποτα να ζήσει ευτυχισμένος χωρίς αυτό, να βρίσκεται ή να περάσει καλά μακριά του. Τέτοιου είδους σχέσεις δημιουργούν ενοχές, εντάσεις και συχνά κακομεταχείριση.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Όσα πρέπει να γνωρίζουν γυμναστές και επισκέπτες των γυμναστηρίων σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

News Room A

Μέθοδος Rezum: Νέα εποχή στην αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη

News Room A

Κι όμως! Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορείς να κόψεις το κάπνισμα!

News Room A