magdasnews.gr
Ταξίδια

Πάσχα στο πιο κοσμοπολίτικο χωριό της Ελλάδας με τις 35 εκκλησίες – Mόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα

Το φετινό Πάσχα, κυρίως λόγω της ακρίβειας, επιλέγουμε να ταξιδέψουμε σε κοντινούς προορισμούς που θα μας προσφέρουν και την πασχαλινή ατμόσφαιρα που αναζητάμε και την αίσθηση απόδρασης από την καθημερινότητα.

Η περίοδος του Πάσχα είναι συνυφασμένη με ξεκούραστες και ανέμελες ημέρες σε προορισμούς γραφικούς, με παραδόσεις και έθιμα που σου μεταφέρουν το κλίμα της περιόδου.

Για αυτό, μια πολύ καλή λύση είναι το πιο κοσμοπολίτικο χωριό της Ελλάδας, το οποίο διαθέτει 35 εκκλησίες, κάτι που το καθιστά ιδανικότερο προορισμό για το Πάσχα.

Ο λόγος για την Αράχωβα, την αρχόντισσα, όπως την αποκαλούν, του Παρνασσού η οποία απέχει σχεδόν δύο ώρες από την Αθήνα και είναι το πλέον γραφικό χωριό της Ελλάδας, ιδανικός προορισμός τόσο για χειμερινές διακοπές, όσο και για τις αποδράσεις του Πάσχα.

Είναι γνωστό πως τα ορεινά γραφικά χωριά ενδείκνυνται για πασχαλινές εξορμήσεις, μιας και όχι μόνο προσφέρουν εξαιρετικής ποιότητας φαγητό αλλά και έθιμα που θα θυμόμαστε για πάντα.

Φημισμένο έθιμο είναι το «Πανηγυράκι» του Άη Γιώργη, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο και είναι αφιερωμένο στον προστάτη του γραφικού οικισμού, τον Άγιο Γεώργιο.

Οι εορτασμοί κρατούν τρεις ημέρες µε λιτάνευση της ιερής εικόνας, κανονιοβολισμούς, παραδοσιακά τραγούδια, αθλητικά δρώμενα και χορούς.

Ανήμερα το Πάσχα, πραγματοποιείται η περιφορά της εικόνας στο χωριό, συνοδευόμενη από πλήθος πιστών.

Σχετικές αναρτήσεις

H Κάρπαθος ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς για το καλοκαίρι του 2024

News Room G

Λειψοί: Οι 3 λόγοι που είναι στην κορυφή των 11 πιο υποσχόμενων προορισμών του κόσμου για το 2024

Newsroom

Η Αθήνα μεταξύ των καλύτερων ευρωπαϊκών προορισμών στα World Travel Awards

News Room A