magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Οραματισμός: Μια πανίσχυρη τεχνική για να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητό σας

Γράφει ο Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος
Εάν έχετε μεγάλα όνειρα για τη ζωή σας, είναι απαραίτητο να έχετε κάποιο…
«εργαλείο» το οποίο να σας προσφέρει με υγιή τρόπο αυτοπαρακίνηση. Και ο οραματισμός αποτελεί κάλλιστα ένα τέτοιο «εργαλείο».

Είναι αλήθεια ότι δεν είμαστε πάντοτε ευχαριστημένοι από το πώς συμπεριφερόμαστε στους άλλους. Άλλες φορές πάλι δεν θαυμάζουμε τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας. Έχουμε επίσης και ορισμένους φόβους που μας φαντάζει αδύνατο να τους ξεπεράσουμε. Όλα αυτά όμως μπορούμε να τα αλλάξουμε μέσω του οραματισμού.

Γιατί μας εξυπηρετεί υιοθετήσουμε τον οραματισμό στη ζωή μας;

Όλοι έχουμε,  έστω και υποσυνείδητα, μια αυτοεικόνα. Αυτή περιλαμβάνει το πώς πιστεύουμε ότι «δουλεύει» ο κόσμος και κυρίως το τι πιστεύουμε για τον εαυτό μας. Το τι πιστεύουμε δηλαδή ότι είμαστε ικανοί να επιτύχουμε στη ζωή μας, καθώς και το πως πιστεύουμε ότι μας «βλέπουν» οι άλλοι. Στο υποσυνείδητό μας όμως υπάρχουν και οι περιοριστικές πεποιθήσεις μας.

Αυτές μπορεί να διαμορφωθήκαν από τραυματικές εμπειρίες που βιώσαμε στην παιδική μας ηλικία ή από άλλα γεγονότα της ζωής μας που μας στιγμάτισαν αρνητικά. Ωστόσο δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τις διατηρήσουμε. Μπορούμε να τις «διαλύσουμε» μέσω του οραματισμού, επαναπροσδιορίζοντας το υποσυνείδητο ή την αυτοεικόνα μας.

Πως μπορούμε να οραματιστούμε;

Είναι προτιμότερο να οραματιζόμαστε καθημερινά το πρωί ή το βράδυ. Η διαδικασία του δεν είναι καθόλου χρονοβόρα. Το πολύ να κρατά 5–10 λεπτά. Ωστόσο θα πρέπει να το κάνουμε σωστά για να δούμε αποτελέσματα στη ζωή μας.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

καθόμαστε σε μια καρέκλα
κλείνουμε μάτια μας
παίρνουμε λίγες βαθιές αναπνοές.
Έπειτα αυτό που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας με τον εξής τρόπο:

Βρείτε ένα στόχο για τον οποίο θέλετε να οραματιστείτε
Οραματιστείτε έντονα και λεπτομερώς τον εαυτό σας να συμπεριφέρεται όπως πραγματικά θα σας ικανοποιούσε στην προσπάθεια να επιτύχει αυτό το στόχο του
Φανταστείτε με «εικόνες» τον εαυτό σας να επιτυγχάνει το στόχο του
Νιώστε στο έπακρο το πώς θα νιώθατε, εάν τα καταφέρνατε
Κλείνοντας,  για να οραματιστείτε αποτελεσματικά θα πρέπει να το κάνετε έντονα για κάθε μεγάλο στόχο σας, οποιουδήποτε τομέα της ζωής σας. Τόσο έντονα που ίσως συμβεί και να δακρύσετε κατά τη διαδικασία.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να βάλετε σε εφαρμογή την τεχνική, απευθυνθείτε σε έναν coach ή σύμβουλο προσωπικής ανάπτυξης, που μπορεί να σας στηρίξει σε όλη τη διαδικασία για την εκπλήρωση των ονείρων σας.
Πηγή

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Οι Γαλλίδες έχουν Αντικαταστήσει τα Κολάν με…

News Room

Κάψε λίπος σε 30 λεπτά. Το απόλυτο αερόβιο πρόγραμμα για να «στεγνώσεις»

News Room

Διακοσμητής μετέτρεψε έναν παλιό καθρέφτη στο τέλειο διακοσμητικό για το καλοκαίρι -Oμορφαίνει κάθε δωμάτιο [βίντεο]

News Room