magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Πέφτουν οι βλεφαρίδες σου; Τι να κάνεις για να ξαναμεγαλώσουν

Οι βλεφαρίδες μας είναι το σήμα κατατεθέν του βλέμματός μας…
Όσο πιο περιποιημένες και μακριές είναι τόσο πιο έντονο και βαθύ είναι το βλέμμα μας. Ωστόσο, μεγαλώνοντας και περνώντας την ηλικία των 30, οι τρίχες των μαλλιών και των βλεφάρων μας γίνονται πιο λεπτές, ξηραίνουν και συνεπώς πέφτουν συχνότερα από πριν. Όπως και με την τριχόπτωση έτσι και με τις βλαφαρίδες αυτή η απώλεια μπορεί να οφείλεται είτε σε ορμονικές διαταραχές είτε σε έλλειψη βιταμινών ή σε αυτοάνοσες ασθένειες.

Η περιοχή των ματιών μας είναι ένα ευαίσθητο σημείο του προσώπου μας που απαιτεί προσοχή. Αρχικά, η συνήθειά μας να βάζουμε αρκετές στρώσεις μάσκαρα δεν αποτελεί λύση. Αντίθετα επιβαρύνει και καταστρέφει γρηγορότερα τις βλεφαρίδες μας. Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτή την κατάσταση, πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τις παρακάτω συμβουλές. Σύντομα οι βλεφαρίδες σας θα είναι τόσο πλούσιες… που θα θυμίζουν ψεύτικες!

Χρησιμοποιήστε ένα serum κατάλληλο για βλεφαρίδες

Η αλήθεια είναι πως αν οι βλεφαρίδες γίνονται μέρα με τη μέρα όλο και πιο αδύναμες, ένα προϊόν που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε αυτό το πρόβλημα θα σας δώσει τη λύση που ψάχνατε. Από την άλλη, δεν είναι λίγες οι γυναίκες εκείνες που εμπιστεύονται τις φυσικές συνταγές. Τα προϊόντα από το φαρμακείο της φύσης μπορεί να χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να δράσουν όμως τα αποτελέσματά τους είναι εξαιρετικά. Τέτοια προϊόντα είναι το καστορέλαιο, το δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο. Και τα τρία έλαια συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του δέρματος, στην πρόληψη των μικροβίων και στην ενυδάτωση και ενίσχυση των βλεφαρίδων μας με βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία.

Χρησιμοποιήστε μια μηχανή γυρίσματος βλεφαρίδων

Αρχικά, καλό θα ήταν πριν χρησιμοποιήσετε την εν λόγω μηχανή να έχετε καθαρίσει τις βλεφαρίδες σας από κάθε ίχνος μάσκαρα. Αν οι βλεφαρίδες σας έχουν μάσκαρα ενώ χρησιμοποιείτε τη μηχανή γυρίσματος, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κολλήσουν στη μηχανή και να κοπούν. Ακόμα, απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου είναι να το καθαρίζετε κάθε φορά μετά από τη χρήση του. Μία βρώμικη μηχανή μπορεί εύκολα να γεμίσει μικρόβια. Τέλος, τα προϊόντα μακιγιάζ που έχουν άμεση επαφή με το πρόσωπό μας δεν τα μοιραζόμαστε ποτέ με τις φίλες μας.

Αφαιρέστε το μακιγιάζ πριν πάτε στο κρεβάτι σας

Μπορεί σε κάποιες από εσάς να φαίνεται υπερβολικό ενώ σε κάποιες άλλες δεδομένο, αλλά το μακιγιάζ και ιδίως η μάσκαρα εμποδίζουν την ανάπτυξη των βλεφαρίδων μας. Το να πέφτουμε για ύπνο με μακιγιάζ είναι μια καταστροφική για το δέρμα μας συνήθεια. Το μακιγιάζ φράζει τους πόρους της επιδερμίδας μας, ταλαιπωρεί και δυσκολεύει τη σωστή λειτουργία των κυττάρων του προσώπου μας.
Πηγή

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχετικές αναρτήσεις

«Ο γιος μου δεν είναι υποχρεωμένος να μοιράζεται»: Η αμφιλεγόμενη στάση μιας μαμάς

News Room

4+1 Πράγματα Που Μας Έμαθε Για Την Ομορφιά Η Meghan Markle

News Room

Η άσκηση αυτή κρατά μόνο 10 λεπτά και θα σε έχει «στεγνώσει» μέχρι την Πρωτομαγιά

News Room