magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Ποια είναι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα;

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ εκτιμά ότι κάθε χρόνο οι νέες λοιμώξεις από ΣΜΝ αγγίζουν τα 19 εκατομμύρια

Ο έρωτας είναι από τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή. Έχει όμως και την άσχημη πλευρά του, μια που πολλές φορές μπορεί να έχει και δυσάρεστες συνέπειες.

Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να προσβληθεί από κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ), λόγω του ότι κανείς από το ζευγάρι δεν χρησιμοποίησε κάποια μέθοδο προφύλαξης, και ένας από τους δύο παρουσίαζε κάποιο από αυτά τα νοσήματα.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ εκτιμά ότι κάθε χρόνο οι νέες λοιμώξεις από ΣΜΝ αγγίζουν τα 19 εκατομμύρια. Το 50% των ασθενών ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών.

Όπως υποδηλώνει και η ονομασία, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα είναι ασθένειες ή λοιμώξεις οι οποίες προκαλούνται από οργανισμούς οι οποίοι μεταδίδονται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής. Άλλοι τρόποι μετάδοσης, που ισχύουν σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι μέσω του αίματος, κάθετα από τη μητέρα στο μωρό, αλλά και μέσω απλής σωματικής επαφής.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Νέα έρευνα “δείχνει” τη δίαιτα που θα σου χαρίσει μακροζωία – Όσα πρέπει να τρως

News Room A

Μικρομοσχεύματα λίπους: Το νέο «μαγικό» όπλο της πλαστικής χειρουργικής

News Room

Ημικρανία: Πώς προκαλείται και όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε

News Room A