magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Το τουρσί μειώνει το άγχος

Έρευνα του University of Maryland, ανακάλυψε σχέση μεταξύ τροφίμων που έχουν υποστεί…
ζύμωση, όπως το τουρσί ή το ξινό λάχανο, και του κοινωνικού άγχους, σημειώνοντας ότι όσοι τακτικά καταναλώνουν τέτοιες τροφές φάνηκε να έχουν μειωμένο νευρωτισμό.

Ο ερευνητής Matthew Hilimire, δήλωσε ότι είναι πιθανό τα προβιοτικά σε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση να αλλάζουν θετικά το περιβάλλον στο έντερο και αυτές οι αλλαγές με τη σειρά τους να επηρεάζουν το κοινωνικό άγχος.

Πιστεύει ότι είναι συναρπαστικό πώς οι μικροοργανισμοί στο έντερο μπορεί να επηρεάζουν το μυαλό ενός ανθρώπους.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Psychiatry Research.’’
Πηγή

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχετικές αναρτήσεις

Τι είναι η θεραπεία με ατμό για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη

News Room A

Μυστικό διατροφής που ανακουφίζει την αρθρίτιδα

News Room A

Υπνική άπνοια: Η ευχάριστη μη φαρμακευτική μέθοδος που μειώνει τα συμπτώματα

News Room A