magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

3 συμβουλές για να μην σας καταστρέψει ο σκύλος το σπίτι σας όσο λείπετε!

Είναι γεγονός ότι στα σκυλιά, σαν ζώα αγέλης, δεν αρέσει να είναι μόνα τους. Όταν μένουν μόνα, και ειδικά για πολλές ώρες, αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο.

Βαριούνται και κάθονται χωρίς να κάνουν δραστηριότητες, όπως μια βόλτα ή παιχνίδια με τους ανθρώπους τους. Επίσης, μπορεί να είναι αγχωμένα ή ανήσυχα για την απουσία σας, και έτσι ξεσπούν στα πράγματα του σπιτιού.

Πώς μπορείτε λοιπόν να αποτρέψετε το κατοικίδιό σας από το μάσημα, το δάγκωμα και το ξύσιμο των επίπλων; Πώς μπορείτε να κάνετε ώστε να γυρνάτε σπίτι και να μην βρίσκετε κομμάτια τα νέα σας παπούτσια;

Εκτός από την αντιμετώπιση ακραίων περιπτώσεων άγχους αποχωρισμού (οπότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό στη συμπεριφορά των ζώων), θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν ώστε να αποτρέψετε όλη αυτή την κατάσταση. Δείτε τρεις τρόπους:

  1. Βγάλτε βόλτα τον σκύλο σας και παίξτε μαζί του πριν φύγετε: Καθιερώστε μια καθημερινή ρουτίνα που να περιλαμβάνει μια μεγάλη βόλτα και παιχνίδια πριν φύγετε από το σπίτι. Ο σκύλος θα νιώθει κούραση και ηρεμία.
  2. Δώστε στον σκύλο σας αρκετά παιχνίδια: Παρέχετε στον σκύλο σας διάφορα διαδραστικά παιχνίδια που θα τον απασχολούν ενώ είστε μακριά. Παιχνίδια που απελευθερώνουν τροφή μπορούν να είναι ιδανικά.
  3. Εκπαιδεύστε τον σκύλο σας με ξεκάθαρους κανόνες: Διδάξτε στον σκύλο σας κανόνες σχετικά με το τι επιτρέπεται και το τι όχι. Χρησιμοποιήστε ξεκάθαρες εντολές και επαναλαμβανόμενη εκπαίδευση για να ενισχύσετε την συμπεριφορά που επιθυμείτε.

Μια άλλη εναλλακτική λύση θα μπορούσε να είναι να φέρετε έναν δεύτερο σκύλο για παρέα. Το να έχει έναν φίλο μπορεί να μειώσει τη μοναξιά και το άγχος του σκύλου.

Σχετικές αναρτήσεις

Δύο πράγματα στο σπίτι σου που σου δημιουργούν άγχος

News Room A

10 Εκπληκτικά Σπίτια, που είναι καλά Κρυμμένα από τα Αδιάκριτα Βλέμματα! Με το 7ο θα σας Πέσει το Σαγόνι!

News Room

Πώς θα διακοσμήσεις το σπίτι σου για να γίνει ένας χριστουγεννιάτικος παράδεισος

News Room