magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Αντώνης Σκόκος: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για έναν από τους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς με καριέρα στο εξωτερικό

Ο Αντώνης Σκόκος διαπρέπει και στο Los Angeles!

Από τους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς. Συνθέτης, ενορχηστρωτής, παραγωγός και πιανίστας, ο Αντώνης Σκόκος μέσα από τις συνεργασίες του κάνει την Ελλάδα περήφανη.

Ο Αντώνης Σκόκος έχει συνεργαστεί ως συνθέτης και μαέστρος, με τους κουρυφαίους Έλληνες μουσικούς και τραγουδιστές, όπως Μαρινέλλα, Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Πάριος, Χρήστος Δάντης, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Χατζηνάσιος, Δημήτρης Μητροπάνος, Γλυκερία, Γιάννης Μηλιώκας, Αντώνης Ρέμος, Σάκης Ρουβάς, Νίκος Οικονομόπουλος, Τάμτα, Ελένη Φουρέιρα, Καίτη Γαρμπή, Διονύσης Σχολινάς, Πάνος Κιάμος, Λευτέρης Πανταζής, Βασίλης Καρράς, Στέφανος Κορκολής, Γιώργος Αλκαίος, Νίκος Αλιάγκας, Δήμος Αναστασιάδης και άλλους.

Αντώνης Σκόκος – Woody Allen

Τα τελευταία 30 χρόνια εργαζόταν σταθερά στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ως ενορχηστρωτής, πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος. Σπούδασε στο Παρίσι με υποτροφεία από το Ωνάσειο Ίδρυμα για 8 χρόνια και αποφοίτησε από τέσσερα διαφορετικά μουσικά Πανεπιστήμια και όλα του τα μουσικά διπλώματα τα πήρε με άριστα και με χρυσό βραβείο. Στην Γελλία, συνεργάστηκε με τον Νίκο Αλιάγα στον δίσκου του, ως συνθέτης, πιανίστας και ενορχηστρωτής.

Shaquille O’Neal-Αντώνης Σκόκος
Shaquille O’Neal-Αντώνης Σκόκος

Από πολύ μικρός κιόλας, πήρε καλλιτεχνικά ερεθίσματα μιας και ο πατέρας του ήταν ντράπερ στους Formix, μέλος του οποίου ήταν και ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, τον οποίο Παπαθανασίου, ο Αντώνης θεωρεί μουσικό του πατέρα.

Αν και ο Αντώνης Σκόκος ξεκίνησε να σπουδάζει κλασική μουσική, ως πραγματικός λάτρης της μουσικής δεν παρέμεινε στάσιμος, σπούδασε και μετέπειτα έγραψε και ενορχήστρωσε Jazz, Pop, Neo Classical, Soundtracks αι άλλα είδη μουσικής.

Randy Newman-Αντώνης Σκόκος
Randy Newman-Αντώνης Σκόκος

Πολλά από τα μουσικά album όπου έχει συμμετάσχει ο Αντώνης Σκόκος ως παραγωγός, συνθέτης, ενορχηστρωτής και πιανίστας, έχουν αποκτήσει τίτλους πολυπλατίνας, πλατίνας και χρυσού. Η λίστα μέχρι σήμερα, περιλαμβάνει 7 χρυσά album, 4 πλατινένια και 2 πολυπλατινένια.

Ο ίδιος, έχει επίσης εργαστεί και στην τηλεόραση σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές ως υπεύθυνος ορχήστρας και ενορχηστρωτής όπως στην εκπομπή του Ανδρέα Μικρούτσικου “Θα πεις και ένα τραγούδι”, στις βραδιές μουσικής του ΣΚΑΙ με τίτλο “Amstel Live”, στην εκπομπή της Άννας Δρούζα με τίτλο “Ότι καλύτερο” και έχει συνεργαστεί και με τον Νίκο Μαστοράκη στην εκπομπή “12”.

Αντώνης Σκούκος-Alan Silvestri
Αντώνης Σκούκος-Alan Silvestri

Έχοντας φυσικό ταλέντο, ανοιχτό μυαλό και καλό χαρακτήρα, ο Αντώνης πίστευε και πιστεύει ότι η μουσική δεν έχει σύνορα και εθνικότητα και αποφάσισε να ταξιδέχει στην Νότια Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Los Angeles, όπου τα τελευταία 3 χρόνια συνθέτει μουσική για ταινίες και τηλεόραση.

Μια από τις μεγάλες του αγάπες, είναι να γράφει μουσική για κινηματογραφικές ταινίες. Ήδη, κάποιες από τις ταινίες που έγραψε μουσική, έχουν ήδη βραβευθεί σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Αυτή τη στιγμή, συνεργάζεται με την Σίντυ Κόουαν (https://en.wikipedia.org/wiki/Cindy_Cowan), όπου έχει βραβευθεί με Emmy και έχει προταθεί για Oscar και με τον Μαρκ Γουόλπερ (http://wolperorg.com/mmw.html), που είναι παραγωγός και μέτοχος της Warner Brothers όπου επίσης έχει προταθεί για 8 primetime Emmy. Επίσης, από την πρώτη στιγμή που μετακόμισε στο Los Angeles, συνεργάζεται με τον Πολ Μιρκοβιτς και το “The Voice”, όπου κάνει τις ενορχηστρώσεις του The Voice USA.

Αντώνης Σκόκος – Pedro Almodovar

Η πανδημία δεν τον πτόησε, συνέχισε να συνθέται και να δημιουργεί μουσική και η υπομονή και η επιμονή, του απέφερε καρπούς, μιας και ήδη εργάζεται σε διάφορες παραγωγές.

Από τον Ιούλιο του 2021 δουλεύει με τον Αμερικανό παραγωγό Will Hess και υπογράφει τη μουσική ενός ντοκιμαντέρ για το Festival που γίνεται κάθε χρόνο στην Νέα Ορλεάνη το “Mardi Gras”. Παράλληλα, με την καριέρα που χαράζει στο εξωτερικό, συνεχίζει και τις συνεργασίες του στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τον Αντώνη στο website του: www.antonisskokos.com

Αντώνης Σκόκος-Cynthia Erivo
Αντώνης Σκόκος-Cynthia Erivo

 

Σχετικές αναρτήσεις

Τζένη Γεωργιάδη: Το ντουέτο της με τον Βασίλη Δήμα σημειώνει μεγάλη επιτυχία στo επίσημο airplay chart και στο Youtube (video)

News Room A

Βολάνης-Σερέτη: Εκρηκτικό διήμερο πρεμιέρας στα “Λαδάδικα Αθήνας”

News Room A

Συνέβη στο Monterey: Μια κωμωδία ή μήπως όχι;

Newsroom