magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Αρθρίτιδα: Πώς η αρθρίτιδα επηρεάζει την υγεία των φροντιστών

Ο επιπολασμός της αρθρίτιδας είναι υψηλότερος μεταξύ των φροντιστών από τους μη φροντιστές, και οι φροντιστές με αρθρίτιδα είναι πιο πιθανό να αναφέρουν αναπηρίες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο τεύχος 4 Νοεμβρίου του Εβδομαδιαίου Αναφοράς Νοσηρότητας και Θνησιμότητας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Αρθρίτιδα

Η Eva M.J. Jackson, M.P.H., από την Ένωση Αλτσχάιμερ στο Σικάγο, και οι συνεργάτες της εξέτασαν δεδομένα από 17 πολιτείες που χορήγησαν τις ενότητες αρθρίτιδας και φροντίδας ως μέρος του συστήματος επιτήρησης παραγόντων κινδύνου συμπεριφοράς το 2017 ή το 2019 για να αξιολογήσουν την αρθρίτιδα μεταξύ ενός μέλους της οικογένειας ή των φροντιστών φίλος.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 20,6 τοις εκατό των ενηλίκων ήταν φροντιστές. Ο επιπολασμός της αρθρίτιδας ήταν υψηλότερος μεταξύ των φροντιστών από τους μη φροντιστές (35,1 έναντι 24,5 τοις εκατό). Οι φροντιστές με αρθρίτιδα παρείχαν παρόμοιους τύπους φροντίδας με εκείνους χωρίς αρθρίτιδα και ήταν πιο πιθανό να παρείχαν φροντίδα για πέντε ή περισσότερα χρόνια και για 40 ώρες/εβδομάδα ή περισσότερο. Το ποσοστό των φροντιστών που ανέφεραν αναπηρία ήταν υψηλότερο για εκείνους με έναντι χωρίς αρθρίτιδα (38,0 έναντι 7,3 τοις εκατό).

«Οι φροντιστές με αρθρίτιδα μπορεί να επωφεληθούν από παρεμβάσεις που θα τους βοηθήσουν να συνεχίσουν να παρέχουν ποιοτική φροντίδα στους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς τους», γράφουν οι συγγραφείς. “Οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να συστήσουν προγράμματα διαχείρισης σωματικής δραστηριότητας και τρόπου ζωής για την αρθρίτιδα για να βοηθήσουν τους ασθενείς τους που φροντίζουν να διαχειριστούν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.”

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Νέα πειραματική θεραπεία για το συνεχές ενοχλητικό βούισμα στα αυτιά

News Room

Η συχνή επαφή με τη φύση, αντίδοτο για τα αγχολυτικά, αντι-υπερτασικά και άλλα φάρμακα

News Room A

Μήνας πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού: Τσέκαρε το στήθος σου, τώρα είναι η πιο σωστή στιγμή

News Room M