magdasnews.gr
People & Politics

Copy paste από βιβλίο για τον Παπαδιαμάντη το… θαύμα Κασσελάκη με τον σταυρό στην κολυμπήθρα;

Αντιμέτωπος με κλίμα δυσαρέσκειας τόσο εντός όσο και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, σχετικά με τις δηλώσεις του για το «θαύμα του σταυρού».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Τσιόδρας, σε ανάρτησή του, επισημαίνει ότι το «θαύμα – οιωνός» το οποίο περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αντιγραφή – λογοκλοπή μιας ιστορίας για τον Παπαδιαμάντη.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ παραθέτει μάλιστα και τη σχετική φωτογραφία από το βιβλίο «Η λειτουργική παράδοση στον Παπαδιαμάντη» (1994) του καθηγητή Θεολογίας του ΑΠΘ Ανέστη Κεσελόπουλου.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Δημήτρη Τσιόδρα:

Ο Κασσελακης και η αντιγραφή μιας ιστορίας για τον Παπαδιαμάντη

Στο προεδρικό επιτελείο της Κουμουνδούρου, αγωνίζονται να καλύψουν το πολιτικό κενο του αρχηγου τους και να τον βοηθήσουν να σταθεί κάπως –έστω ως «χαλκός ηχών και κύμβαλον αλαλάζον». Όταν όμως, ο αρμόδιος του… τμήματος θρησκευτικής προπαγάνδας (!) πάσχει από πλήρη έλλειψη φαντασίας και καταφεύγει στην αντιγραφή–λογοκλοπή, τότε είναι αναπόφευκτο να τους πιάσουν «με τη γίδα στην πλάτη».

Και να αποκαλυφθεί ότι το… θαύμα-οιωνός που δήθεν συνέβη στη βάπτιση του εισαγόμενου προέδρου Στέφανου, είναι φωτοκόπια μιας παράδοσης που αναφέρεται στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. «Κόπι πάστε», που θά ‘λεγε και ο Πολάκης –η ψυχή του προέδρου Στέφανου, δηλαδή! Η απόδειξη στη φωτογραφία, από το βιβλίο «Η λειτουργική παραδοση στον Παπαδιαμάντη» (1994) του καθηγητή Θεολογίας του ΑΠΘ Ανέστη Κεσελόπουλου.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο “Σασμός” του Κωστή Χατζηδάκη (video)

News Room A

Στη Γαύδο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Γεύμα με τους 48 κατοίκους του νησιού

News Room A

Μάτι: Η τραγική ιστορία της οικογένειας Φύτρου που ξεκληρίστηκε – Η μητέρα που έμεινε μόνη της ζητά δικαιοσύνη

News Room A