magdasnews.gr
News

Δείτε τι καιρό θα κάνει το Πάσχα στην περιοχή σας

Ο μετερεωλόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης περιγράφει τον καιρό που θα δούμε το Πάσχα.

Αναφερόμενος στην περίοδο του Πάσχα ο καιρός θα περιλαμβάνει αρκετά σκαμπανεβάσματα, ωστόσο σε γενικές γραμμές θα είναι αίθριος.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, οι καιρικές συνθήκες τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι άστατες ενώ δεν αποκλείεται Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή να δούμε ένα κύμα κακοκαιρίας με βροχές ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό να πέσει και η θερμοκρασία στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μεταξύ 12:00 με 14:00 την Κυριακή του Πάσχα φαίνονται οι μπόρες ιδιαίτερα σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Τι καιρό θα κάνει αυτή την εβδομάδα

Ο καιρός τη Δευτέρα 22 Απριλίου

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Βαθμιαία επικράτηση ανατολικών νοτιοανατολικών ανέμων με ενισχυμένες εντάσεις στη νότια χώρα τοπικά στα 6 με 7 και βαθμιαία στα θαλάσσια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 23 με 25 και στην Κρήτη τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη 23 Απριλίου

Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 27 και στη βόρεια Κρήτη τοπικά τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη 24 Απριλίου

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου τις νυχτερινές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες στο νότιο Αιγαίο. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 7 με 8, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Ο καιρός την Πέμπτη 25 Απριλίου

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη, κυρίως στα νότια, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός την Παρασκευή 26 Απριλίου

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Αύξηση πληρωμών με το σύστημα IRIS – Προσωποποιημένες ρυθμίσεις για μεσαίους και μεγάλους οφειλέτες

News Room G

Σοκ για 33χρονο στην Αλόννησο: Τον δάγκωσε σκύλος και του έκοψε το χείλος!

Newsroom

Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

News Room G