magdasnews.gr
News

Δέκα συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για τρομοκρατικές επιθέσεις

ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Δέκα άτομα οδηγούνται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη Δικαιοσύνη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση που διαλύθηκε σε συντονισμένη επιχείρηση στην Αττική σήμερα το πρωί.

Έξι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα, ενώ τέσσερις ήδη βρίσκονται στις φυλακές για άλλα αδικήματα. Κατά τις έρευνες βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και άλλα πειστήρια που εξετάζονται στο εργαστήριο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Έχουν εξιχνιαστεί πέντε επιθέσεις της οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής παγιδευμένου φακέλου στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή.

Ο 36χρονος από τον αντιεξουσιαστικό χώρο θεωρείται αρχηγός της ομάδας και είναι φυλακισμένος στις φυλακές Δομοκού για ένοπλες ληστείες. Οι άλλοι τρεις είναι φυλακισμένοι στις φυλακές Λάρισας και Γρεβενών, επίσης για ποινικά αδικήματα.

Οι κατηγορίες καλύπτουν συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους χώρους μεταξύ των οποίων 3 κελιά καταστημάτων κράτησης και 9 οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– πολεμικό τυφέκιο,

– -3- πιστόλια,

– περίστροφο,

– καραμπίνα,

– εξαρτήματα όπλων,

– ποσότητες εκρηκτικής ύλης,

– φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

– κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (usb),

– μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,

– -2- αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα και

– χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες συνεχίζονται.

Σχετικές αναρτήσεις

Ν. Ανδρουλάκης: «Λευκή πετσέτα της κυβέρνησης στη μάχη με την ακρίβεια»

News Room G

ΣΟΚ στο πανελλήνιο. Βρέθηκε νεκρός ο Μπάμπης μέσα σε βάλτο

News Room G

«Πάγωσε» το δικαστήριο με τον εφιάλτη που ζούσε δίπλα στον άντρα της: Την βιντεοσκοπούσε και αναρτούσε γυμνές φωτό εν αγνοία της!

Newsroom