magdasnews.gr
News

Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα: Ζημιές σε σπίτια – Ένας τραυματίας

Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα: Ζημιές σε σπίτια - Ένας τραυματίας

Το 112 ήχησε στους κατοίκους τεσσάρων περιοχών στο Λασίθι της Κρήτης για τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί στην περιοχή.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται.

Λίγο νωρίτερα είχε ηχήσει το πρώτο 112 για την εκκένωση της περιοχής Μαύρος Κόλυμπος.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τους ανέμους να είναι ιδιαίτερα ισχυροί και να δυσκολεύουν πολύ την κατάσβεση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 24 οχήματα με 72 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων και 2 ελικόπτερα. Στο σημείο βρίσκονται και πολλοί εθελοντές ενώ στο έργο συνδράμουν και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Ζημιές σε σπίτια

Oι φλόγες πέρασαν μέσα από αρκετά σπίτια έχοντας κάψει αρκετές αυλές ενώ τουλάχιστον μια κατοικία έχει σοβαρότερες ζημιές ενώ έχουν καεί και κάποια θερμοκήπια.

Ένας τραυματίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του radiolasithi, ένα άτομο που συμμετείχε στην κατάσβεση έχει τραυματιστεί και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. O άνδρας που έχει υποστεί εγκαύματα, προσπαθούσε να προστατέψει το σπίτι του, στο οποίο πλησίαζαν οι φλόγες.

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΥΡΙΖΑ ώρα μηδέν: Έκτακτη Κεντρική Επιτροπή θέλουν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας

News Room G

Σακελλαροπούλου για την επέτειο της επανάστασης του 1821: Εγγύηση για την επιτυχία κάθε εθνικής προσπάθειας είναι η ομοψυχία, η ενότητα και η σύμπνοια

News Room G

Συνάντηση Μητσοτάκη με την απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ για την Κύπρο

News Room G