magdasnews.gr
Ζωή

Πώς είναι να είσαι η «φωνή του TikTok»

To TikTok έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας.

Όλοι έχουμε ακούσει μια γυναικεία φωνή που συνοδεύει τα βίντεο της δημοφιλούς εφαρμογής.

Πίσω από αυτή τη φωνή, δεν κρύβεται κάποιο bot, αλλά ένας πραγματικός άνθρωπος.

Ο λόγος για την Kat Callaghan, η οποία είναι γνωστή ως το πραγματικό πρόσωπο πίσω από τη φωνή από κείμενο σε ομιλία «Jessie» στο TikTok.

Αποκάλυψε την ταυτότητά της το 2022 και από τότε, λέει στο αμερικανικό περιοδικό People ότι «έχουν αλλάξει τόσα πολλά».

«Είμαι πάντα πίσω από ένα μικρόφωνο. Αυτή είμαι εγώ», λέει η 37χρονη ραδιοφωνική παρουσιάστρια και καλλιτέχνιδα φωνητικών.

«Ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν ενημέρωσα τον κόσμο στην αρχή ήταν επειδή όταν το πω στον κόσμο, προφανώς δεν μπορείς να το πάρεις πίσω. Δεν πίστευα ότι ο κόσμος θα ενδιαφερόταν τόσο πολύ».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kat Callaghan (@voiceofkat)

Αφού κυκλοφόρησε πέρυσι ένα βίντεο σχετικά με το ότι είναι η Jessie, η Callaghan άρχισε να συζητά για το πώς αισθάνεται που είναι «η φωνή του TikTok».

«Μία από τις παρανοήσεις που έχουν οι άνθρωποι είναι ότι ηχογραφώ καθώς οι άνθρωποι δημοσιεύουν πράγματα, και αυτό προφανώς δεν είναι αλήθεια», λέει. «Οι άνθρωποι μπορούν να πληκτρολογήσουν ό,τι θέλουν εκεί μέσα και οι φωνές να χρησιμοποιηθούν για να πουν αυτές τις λέξεις».

«Ακόμα κι αν εγώ προσωπικά δεν θα το έλεγα ποτέ, κάτι αρκετά αρνητικό ή αγενές, είναι το κανάλι αυτού του ατόμου», προσθέτει. «Εκφράζουν τον εαυτό τους. Και έτσι μου αρέσει να το σκέφτομαι».

Για την Callaghan, μέρος του να είσαι η Jessie σημαίνει να ακούς συνεχώς τη φωνή της – κάτι που θα ήταν «τρομερό» αν όντως ακουγόταν έτσι στην πραγματική ζωή.

«Δεν μου αρέσει να ακούω τη φωνή μου για πολλή ώρα, αλλά το ότι η Jessie είναι τόσο διαφορετική από τον φυσικό τρόπο που μιλάω, το κάνει λίγο καλύτερο», μοιράζεται, εξηγώντας ότι ακόμα κι αν «με ενοχλεί», τουλάχιστον ξέρει ότι «δεν ακούγομαι στην πραγματικότητα έτσι».

«Επειδή υπάρχει ένας μικρός διαχωρισμός μεταξύ της Kat και της Jessie, κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα», προσθέτει.

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς: Η Παλαιστίνια που αγκαλιάζει την νεκρή ανιψιά της – Η ιστορία που κρύβεται από πίσω

Newsroom

Google Lens: Πάνω από 12 δισεκατομμύρια οι οπτικές αναζητήσεις – Παραδείγματα

News Room M

ΑΘΗΝΑ – ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ – ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – Ιερά λιτάνευση της εικόνος του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στο πλαίσιο της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους.

News Room G