magdasnews.gr
News

Ρώσος στρατηγός προειδοποιεί ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να κλιμακωθεί σε πόλεμο πλήρους κλίμακας στην Ευρώπη

RUSSIA

Ένας υψηλόβαθμος ρώσος αξιωματικός προειδοποίησε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία ενδέχεται να εξελιχθεί σε πόλεμο πλήρους κλίμακας στην Ευρώπη, αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες εμπλοκής των ρωσικών δυνάμεων.

Ο στρατηγός Βλαντίμιρ Ζαρούντνιτσκι, επικεφαλής της Στρατιωτικής Ακαδημίας του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, εξέφρασε αυτήν την άποψη σε άρθρο του για το περιοδικό του Υπουργείου Άμυνας “Στρατιωτική Σκέψη”, αναφέροντας το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με το RIA, δήλωσε: “Η πιθανότητα επιδείνωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, από την αύξηση των ‘πληρεξούσιων δυνάμεων’ που συμμετέχουν σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία, μέχρι έναν ευρύ κλίμακα πόλεμο στην Ευρώπη, δεν μπορεί να αποκλειστεί”. Επιπλέον, υποστήριξε ότι η κύρια πηγή στρατιωτικών απειλών κατά της Ρωσίας είναι η αντιρωσική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους.

Ο Ζαρούντνιτσκι πρότεινε αλλαγές στην οργάνωση των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων και της ασφάλειάς τους, δίνοντας έμφαση στην ανταπόκριση σε χώρες που θεωρούνται φιλικές προς τη Ρωσία, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια και να ενοποιηθεί η ρωσική κοινωνία γύρω από τις αμυντικές της ανάγκες.

Σχετικές αναρτήσεις

Την Τρίτη 7 Μαΐου μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς

News Room G

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τη μνήμη των θυμάτων

Newsroom

Ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο με λεία χρυσαφικά αξίας 50.000 ευρώ

News Room G