magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

The Watcher: Η πραγματική ιστορία πίσω από τη νέα σειρά του Netflix

Τι κρύβεται πίσω από την επιτυχημένη σειρά του Netflix και τον μυστηριώδη Watcher; 

Το The Watcher είναι το νέο θρίλερ μυστηρίου του Ryan Murphy για το Netflix με πρωταγωνιστές τη Naomi Watts και τον Bobby Cannavale.

Η νέα σειρά – «κόλλημα» κυκλοφόρησε στο Netflix στις 13 Οκτωβρίου και μέχρι την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές, φιγουράρει ως το κορυφαίο trend… παρακολουθώντας τον κόσμο από την κορυφή της λίστας με τις δημοφιλέστερες σειρές της πλατφόρμας. Συγκεκριμένα, η σειρά φιγουράρει στο Top 10 του Netflix σε 90 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Το Τhe Watcher αποτελείται από επτά επεισόδια και, μιλώντας εκ πείρας, είναι ο ορισμός του binge watching. Προσωπικά, παρακολούθησα και τα επτά επεισόδια σε μια μόνο ημέρα!

Η ιστορία ακολουθεί την τετραμελή οικογένεια του Dean και της Nora Brannock που ξοδεύουν όλες τους τις οικονομίες για να αγοράσουν το σπίτι των ονείρων τους στα προάστια, σε μια ήσυχη και ασφαλή -όπως θεωρείται- περιοχή, αυτή του Westfield στο New Jersey.

Η οικογένεια μετακομίζει στο νέο της σπίτι της, όμως σύντομα ανακαλύπτει ότι τα πράγματα δεν θα κυλήσουν ήρεμα και ειδυλλιακά, όπως είχαν φανταστεί. Οι Brannocks αρχίζουν να λαμβάνουν απειλητικά γράμματα από έναν μυστηριώδη άγνωστο που υπογράφει ως The Watcher και ο οποίος υπόσχεται -και ναι, πάρτε το σαν απειλή – ότι θα παρακολουθεί κάθε κίνηση της οικογένειας…

Παράλληλα με τα γράμματα, ολοένα και περισσότερα ανησυχητικά περιστατικά τρομοκρατούν την οικογένεια. Οι Brannocks υποπτεύονται τους αλλόκοτους -και όχι τόσο φιλικούς- γείτονες και ο κατάλογος των υπόπτων μεγαλώνει. Ο Dean και η Nora είναι αποφασισμένοι να βρουν ποιος είναι ο The Watcher…

Στην επιτυχημένη σειρά των Ryan Murphy και Ian Brennan πρωταγωνιστούν οι: Naomi Watts, Bobby Cannavale, Jennifer Coolidge, Mia Farrow.

H αληθινή ιστορία πίσω από το The Watcher

Η σειρά βασίζεται σε αληθινή ιστορία η οποία είδε το φως της δημοσιότητας το 2018 μέσω ενός άρθρου του New York Magazine με τίτλο «The Haunting of a Dream House», που υπέγραφε ο Reeves Wiederman.

Το άρθρο αναφέρεται στο ζευγάρι Maria και Derek Broaddus οι οποίοι τον Ιούνιο του 2014, λίγο μετά τα 40ά γενέθλια του Derek, αγόρασαν το σπίτι των ονείρων τους, κοντά στην περιοχή όπου μεγάλωσε η Maria. Λίγο μετά την απόκτηση του σπιτιού, αφού είχαν αρχίσει εργασίες ανακαίνισης και τα παιδιά, οι Broadduses άρχισαν να λαμβάνουν ανώνυμα γράμματα από τον Watcher. O εφιάλτης μόλις ξεκίνησε…

Το πρώτο γράμμα ήταν φιλικό και καλωσόριζε το ζευγάρι στη γειτονιά:

«Αγαπητέ καινούριε γείτονα του 657 Boulevard, Επίτρεψέ μου να σε καλωσορίσω στη γειτονιά…»

Ωστόσο, τα γράμματα που ακολούθησαν γίνονταν όλο και πιο εχθρικά, βάζοντας μάλιστα στο στόχαστρο τα τρία μικρά παιδιά -το νέο αίμα- της οικογένειας, ηλικίας 5, 8 και 10 ετών!

Γρήγορα οι Broadduses άρχισαν να νιώθουν πως κινδυνεύουν και για αυτό ζήτησαν τη βοήθεια της τοπικής αστυνομίας με σκοπό να μάθουν ποιος έστελνε τις απειλητικές επιστολές.

watcher netflix
To στοιχειωμένο σπίτι του The WatcherNetflix

Που βρίσκεται το σπίτι του The Watcher

Το σπίτι της αληθινής ιστορίας βρίσκεται πράγματι στη διεύθυνση που βλέπουμε στη σειρά. Δηλαδή στην οδό Boulevard 657 στο Westfield του New Jersey. Ωστόσο, η γειτονιά και το σπίτι που χρησιμοποιείται στα γυρίσματα της σειράς βρίσκονται στη Νέα Υόρκη.

Το 2014, τη χρονιά που ήρθε στο φως το η μυστηριώδης υπόθεση που συντάραξε την Αμερική, το Bloomberg είχε κατατάξει το Westfield στην 99η θέση της λίστας με τις πλούσιες περιοχές της Αμερικής, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα NeighborhoodScout ήταν η 30ή πιο ασφαλής πόλη των ΗΠΑ.

Τι απέγινε με το σπίτι των Broadduses

Η Maria και ο Derek τρομοκρατημένοι από τα απειλητικά μηνύματα του stalker που παρακολουθούσε μέρα – νύχτα το σπίτι και τους ίδιους, έβαλαν πωλητήριο στο οίκημα τον Φεβρουάριο του 2015, δηλαδή μόλις 8 μήνες αφότου το είχαν αγοράσει!

Αν και μείωσαν την αρχική τιμή πώλησης αρκετές φορές, το σπίτι δεν κατάφερε να πωληθεί και έτσι απέσυραν το πωλητήριο τον Ιούνιο του 2015. Μάλιστα οι Broadduses έκαναν μήνυση στους προηγούμενους ιδιοκτήτες, John και Andrea Woods, επειδή είχαν αποκρύψει τις επιστολές που είχαν λάβει και οι ίδιοι, χωρίς να τους προειδοποιήσουν.

Με την αγωγή τους να μην οδηγεί πουθενά, οι Broadduses έβαλαν ξανά πωλητήριο στο οίκημα την άνοιξη του 2016, αλλά χωρίς αποτέλεσμα ξανά. Σκέφτηκαν να πουλήσουν το σπίτι σε έναν κατασκευαστή που θα μπορούσε να το γκρεμίσει και να δημιουργήσει δύο άλλα στη θέση του, όμως το συμβούλιο σχεδιασμού απέρριψε το σχέδιο.

Τελικά, οι Broadduses βρήκαν έναν ενοικιαστή για να νοικιάσει το σπίτι (και να ανακτήσουν μέρος της επένδυσης) και κατάφεραν τελικά να το πουλήσουν τον Ιούλιο του 2019 για 500.000 δολάρια λιγότερο από ό, τι πλήρωσαν για αυτό, πέντε χρόνια νωρίτερα.

The Watcher
H σειρά The Watcher έχει κατακτήσει το Top 10 του NetflixNetflix

Πώς η σειρά διαφέρει από την πραγματική ζωή;

Ενώ βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία, το The Watcher παραποιεί ορισμένα στοιχεία της ιστορίας – δηλαδή, η οικογένεια Broaddus δεν πρόλαβε να μετακομίσει ποτέ στη λεωφόρο 657, ενώ οι φανταστικοί Brannocks κατοικούν εκεί.

Επίσης, στη σειρά το σπίτι αγοράστηκε για 3,2 εκατομμύρια δολάρια (προκαλώντας σημαντική οικονομική πίεση στους Brannocks), ενώ στην πραγματική ζωή κόστισε 1,35 εκατομμύρια δολάρια.

Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες είδαν τη σειρά;

«Σε επικοινωνία που είχαμε, η οικογένεια Broaddus αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, αλλά εξακολουθεί να μένει στην περιοχή του Westfield. Οι Broadduses τόνισαν όμως ότι δεν σκοπεύουν να παρακολουθήσουν τη σειρά του Netflix! Ήδη το τρέιλερ ήταν αρκετά τραυματικό για εκείνους», ανέφερε η δημοσιογράφος του ABC News και του Good Morning America, Eva Pilgrim. «Το σκεφτόμαστε ακόμα κάθε μέρα», εξομολογείται ο Derek.

Watcher
Μήπως ο Watcher είναι κάποιος από αυτούς…;Netflix

Τελικά ποιος είναι ο Watcher;

Η αστυνομία όσο και ιδιωτικός ντεντέκτιβ που είχε προσλάβει η οικογένεια, προσπάθησαν να λύσουν το μυστήριο και να δώσουν απαντήσεις στους Broadduses. Δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Μέχρι σήμερα η αστυνομία του Westfield δεν έχει καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να φτάσει στην ταυτότητα του The Watcher…

Πηγή

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

«Χασάπης» του Νικολά Μπιγιόν. Πρεμιέρα: Σάββατο 22 Απριλίου στο θέατρο Αλκμήνη

Newsroom E

Η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης καθιέρωσε βραβείο στο όνομα της Ελένης Σμαραγδή

News Room A

Charity Lunch του “Zamboglou Family Foundation” για καλό σκοπό για την “Δύναμη Ζωής και Αγάπης”.

News Room M