magdasnews.gr
News

Ξεσπά ο συγγενής θύματος στο Μάτι που πέταξε την καρέκλα στη δίκη: «Συγγνώμη απ’ όσους θα ήθελαν κάτι περισσότερο και δεν το πέτυχα»

Την οργή και την έντονη αγανάκτησή τους εξέφρασαν οι συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να καταδικαστούν οι 6 από τους 21 που είχαν κατηγορηθεί.

Ο Άγγελος Κοντοθάνος, συγγενής θύματος της τραγωδίας στο Μάτι, πέταξε καρέκλα προς τον Βασίλη Ματθαιόπουλο.

«Με το που είπε λύεται η συνεδρίαση και πήραν τις ποινές χάδια, σήκωσα μία καρέκλα και την πέταξα. Ανέλαβα την ευθύνη μου, γιατί σε αυτή την αίθουσα επί ενάμισι χρόνο δεν έχει πει κανείς ότι αναλαμβάνει την ευθύνη. Ζητάω συγγνώμη απ’ όσους θα ήθελαν κάτι περισσότερο και δεν το πέτυχα. Ούτε η λέξη ”συγγνώμη” έχει ακουστεί σε αυτή την αίθουσα», είπε στο Live News.

Όπως τόνισε επίσης, ο κ. Κοντοθάνος, οι νεκροί της τραγωδίας είναι 104, ενώ το δικαστήριο έκανε λόγο για 102 νεκρούς. «Η δικαστής μίλησε για 102 νεκρούς, γιατί τα διδυμάκια Χερουβείμ δεν έχουν συγγενή πρώτου βαθμού στη ζωή να υποστηρίξουν την κατηγορία τους. Είναι απλά δύο αριθμοί, είμαστε απλά πλημμελήματα και τα διδυμάκια δεν μπορούν να υποστηρίξουν την κατηγορία της δολοφονίας τους».

«Ντροπή στο δικαστήριο που είχε την ευκαιρία για πρώτη φορά στην ελληνική μεταπολιτευτική ιστορία να τιμωρήσει κάποιους υπεύθυνους για κάτι και δεν το έκανε. Θα έρθουν άλλα Τέμπη, άλλες τραγωδίες, δεν ξέρουμε ποιανού τα παιδιά θα είναι στην επόμενη τραγωδία. Εύχομαι οι τύψεις να τους κάνουν να τρελαθούν και να τους μισήσουν τα παιδιά τους», είπε.

«Πέταξα καρέκλα στον Ματθαιόπουλο και αναλαμβάνω την ευθύνη»

Νωρίτερα, ο κ. Κοντοθάνος έκανε μια ανάρτηση στο Facebook όπου έγραφε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την καρέκλα που πέταξε. «Πέταξα καρέκλα στον Ματθαιόπουλο και βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου και είμαι ο μόνος σε αυτήν την αίθουσα που αναλαμβάνει ευθύνη» έγραψε χαρακτηριστικά στα social media.

«Δεν μετρούν τα διδυμάκια στους νεκρούς γιατί δεν έχουν συγγενή»

Στο Mega, μίλησε και ο Αριστείδης Χερουβείμ ο οποίος έχασε τη μητέρα, την αδερφή του και τις δίδυμες ανιψιές του στην τραγωδία στο Μάτι.

«Δεν μου επέτρεψαν να εκπροσωπήσω τις ανιψιές μου, γιατί δεν έχω πρώτο βαθμό συγγένειας. Παρακαλούσα αυτά τα χρόνια να το ακούσει αυτό το θέμα κάποιος και να το διορθώσουν. Όταν είσαι ο μοναδικός συγγενής φυσικά και πρέπει να εκπροσωπήσεις τα θύματα. Ποιος θα τα εκπροσωπήσει; Αυτά τα δύο κοριτσάκια δεν υπήρξαν ποτέ για το ελληνικό κράτος;», είπε.

Ο κ. Χερουβείμ καταλόγισε ευθύνες τόσο σε Αστυνομία όσα και σε Λιμενικό. «Δεν διώχτηκε το δασαρχείο, που έχει τεράστιες ευθύνες, δεν διώχτηκε το ΕΚΑΒ, που δεν έμπαινε στην περιοχή. Αυτή η δίκη θα έπρεπε να κρατήσει ακόμα 1,5 χρόνο αν έπρεπε να βρούμε όλη την ουσία», είπε.

Σχετικές αναρτήσεις

Τεράστια ανατροπή στην υπόθεση με τον στρατιώτη που συγκλόνισε την Κύπρο – «Τελικά ήταν… φόνος!»

Newsroom

Απίστευτο περιστατικό στην Κόρινθο: Του έκαναν νεκροψία και βρήκαν μέσα του… ιατρικό εργαλείο!

Newsroom

Κυρ. Μητσοτάκης: Από τις αρχές Μαρτίου οι αρχικές τιμές σε παραπάνω από 1500 προϊόντα αναμένεται να είναι μειωμένες

News Room G