magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Αναπαλαίωση επίπλων: Μοναδικές ιδέες για να χρησιμοποιήσεις ξανά τα παλιά σου έπιπλα

Μία τάση της διακόσμησης, η οποία έχει κερδίσει πολλούς υποστηρικτές τα τελευταία χρόνια είναι η αναπαλαίωση επίπλων. Το vintage έχει εισχωρήσει για τα καλά τόσο στα ρούχα, τα μαλλιά και το μακιγιάζ όσο και στη διακόσμηση.

Έτσι, μπορούμε εύκολα να ξαναχρησιμοποιήσουμε τα παλιά μας έπιπλα αλλάζοντας το εξωτερικό τους ή ακόμα και τελείως τη χρήση τους δημιουργώντας καινούρια έπιπλα, από τα υλικά που ήδη έχουμε.

ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΤΟΥ ΣΑΛΟΝΙΟΥ

Αν έχεις ένα παλιό, ξύλινο τραπεζάκι που δεν σου αρέσει πια ή δεν ταιριάζει με το σαλόνι σου μπορείς να το μετατρέψεις βάφοντας τα πόδια ότι χρώμα θέλεις και προσθέτοντας αφρολέξ στην επιφάνεια. Στην συνέχεια βάζεις ένα κάλυμμα για να το τυλίξεις, σαν μαξιλάρι και να μην φύγει το υλικό. Τέλος, πρόσθεσε όποιο ύφασμα θέλεις από πάνω και στερέωσέ το με συραπτικό.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις ένα τραπεζάκι ή σκαμπό, χρησιμοποιώντας ένα παλιό συρτάρι.

ΠΑΛΙΑ ΠΟΡΤΑ ΕΝΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Το συγκεκριμένο σημείο είναι από τα πιο σημαντικά του σπιτιού και για αυτό συνηθίζουμε να αλλάζουμε τις παλιές πόρτες με καινούριες πιο ασφαλής και μονωτικές. Αν λοιπόν έχεις κι εσύ μια παλιά πόρτα μπορείς να την μετατρέψεις σε διακοσμητικό, πολύ εύκολα.

Βάψε το ξύλο ό,τι χρώμα σου αρέσει, κρέμασε τη στον τοίχο και βάλε διάφορες φωτογραφίες. Θα έχεις δημιουργήσει έναν πολύ όμορφο καμβά και θα σε γλυτώσει από περιττά έξοδα που θα είχες αν αγόραζες έναν καινούριο πίνακα.

Άκης Τσακίρης
@akistsakiris

Σχετικές αναρτήσεις

Decor Alert! Τα trends στη διακόσμηση σπιτιού που θα λατρέψεις αυτή την Άνοιξη!

News Room

Το θαυματουργό λεμόνι: Κόλπα που μπορεί να κάνουν τη ζωή στο σπίτι πιο εύκολη

Newsroom

Συμβουλές για να επιλέξετε το χρώμα του καναπέ σας!

News Room G