magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Decor Alert! Τα trends στη διακόσμηση σπιτιού που θα λατρέψεις αυτή την Άνοιξη!

Άνοιξη. Η πιο «γλυκιά» εποχή του χρόνου και η κατάλληλη περίοδος για ανανέωση του εαυτού αλλά… και του σπιτιού σου! Μπορεί να μην το ήξερες, όμως, η εποχή που διανύουμε είναι η ιδανική για να αλλάξεις τη διακόσμηση στο σπίτι ή το δωμάτιό σου. Κι όμως, γνώριζες πως ο Απρίλιος «γιορτάζεται» ως decoration month; Αν όχι τώρα, τότε πότε;

Τώρα, που η μέρα μεγαλώνει και η διάθεσή σου «ανεβαίνει» μέρα με τη μέρα, αξίζει να ανακαλύψεις τις ιδανικές ιδέες και λύσεις για τη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Λίγα και καλά αντικείμενα αρκούν για να «μεταμορφώσουν» τον χώρο σου και να του δώσουν εκείνο τον «αέρα» ανανέωσης που έχεις ανάγκη. Για να διακοσμήσουμε τους δικούς μας χώρους, εμείς κάναμε την έρευνά μας και εμπιστευτήκαμε το γούστο μας αλλά και τα κορυφαία trends στη διακόσμηση για το 2019! Αν χρειάζεσαι, λοιπόν, λίγη έμπνευση, ρίξε «μία ματιά» στη λίστα που ετοιμάσαμε.

Φυτά… και πάλι φυτά

Τα φυτά και η διακόσμηση εσωτερικού χώρου πηγαίνουν μαζί το 2019. Αν είσαι fan του Instagram, τότε σίγουρα έχεις παρατηρήσει πως οι αγαπημένοι σου influencers ακολουθούν αυτή την πράσινη τάση ήδη από το 2018 και τώρα, ήρθε η ώρα να βάλεις και εσύ μία γλάστρα μες στο σπίτι ή το φοιτητικό σου δωμάτιο.

Είτε προτιμάς τα αληθινά, είτε τα τεχνητά φυτά, οι επιλογές είναι  πολλές. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, βέβαια, είναι να πεις «ναι» και στα δύο. Όσον αφορά στα αληθινά φυτά, η δράκαινα και η ορχιδέα Phalaenopsis (θα τα δεις στην παρακάτω φωτογραφία) είναι σίγουρα «must»!

IKEA 2

Σε κάθε περίπτωση, τα φυτά θα αναβαθμίσουν την εικόνα του χώρου σου και θα το μετατρέψουν σε έναν μικρό «ναό» αναζωογόνησης και ανασυγκρότησης. Μάθε, επίσης, πως οι αποχρώσεις του πράσινου -και δη εκείνες που παραπέμπουν σε γρασίδι- είναι ένα trend που «επιτάσσει» η μόδα στη διακόσμηση αυτή την περίοδο.

IKEA 3

Προσοχή! Μην ξεχάσεις να βρεις και τα κατάλληλα κασπό για τα φυτά του εσωτερικού χώρου. Τα κασπό που θυμίζουν καλάθια αλλά και εκείνα που έχουν το χρώμα του χαλκού αποτελούν εξαιρετικές επιλογές. Μην ξεχνάς, άλλωστε, πως τα οι μεταλλικές αποχρώσεις αποτελούν φέτος ένα από τις  βασικές τάσεις της διακόσμησης

Οι απαραίτητες λεπτομέρειες για το μικρό σπίτι

Στην περίπτωση που το σπίτι σου δεν διαθέτει τους απαιτούμενους χώρους για να κάνεις μικρές αλλαγές και να το γεμίσεις με φυτά, τότε καλό είναι να δώσεις προσοχή στις παρακάτω απλές, αλλά πολύτιμες συμβουλές που αφορούν στη διακόσμηση του μικρού σπιτιού.

Προμηθεύσου με κορνίζες και συγκεκριμένα με κορνίζες που διαθέτουν μεγάλο βάθος. Θα δώσουν μία αίγλη στον χώρο σου και δεν θα σε δυσκολέψουν στην τοποθέτηση. Διότι φέτος μπορείς απλώς να ακουμπήσεις την κορνίζα πάνω στο γραφείο ή το τραπέζι σου. Ακόμη μία ιδέα που είδαμε στο Instagram και λατρέψαμε!

 IKEA 4

Φυσικά, μία ακόμη «έξυπνη» ιδέα για να ανανεώσεις αυτή την Άνοιξη το σπίτι σου και να κάνεις τους χώρους σου να δείχνουν μεγαλύτερους είναι να επενδύσεις σε καθρέφτες, μικρούς και μεγάλους. Είναι το απόλυτο διακοσμητικό trend της χρονιάς και «μεγαλώνει» κάθε μικρό χώρο. Οι επιλογές για τη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου είναι και σε αυτή την περίπτωση πολλές.

Με το φοιτητικό δωμάτιο τι γίνεται;

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν, φυσικά, τα trends για τη διακόσμηση του δωματίου του φοιτητή. Στην περίπτωση που σπουδάζεις και δεν διαθέτεις μεγάλο budget ή χώρο για να βάλεις τις διακοσμητικές «πινελιές» που θέλεις, αρκέσου στις παρακάτω βασικές αλλαγές και δεν θα απογοητευτείς.

Η πρώτη μας συμβουλή είναι να δώσεις βάση στις κορνίζες. Μπορείς να βρεις -κλασικά- μία μεγάλη κορνίζα στην οποία θα τοποθετήσεις όλες τις φωτογραφίες των αγαπημένων σου προσώπων. Στην περίπτωση, ωστόσο, που είσαι αποφασισμένη να ακολουθήσεις τις κορυφαίες τάσεις της σεζόν στη διακόσμηση, τότε βρες μία κορνίζα, όπως εκείνη που απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία. Γιατί; Διότι το vintage στυλ είναι ό,τι πιο «hot» και στη διακόσμηση το 2019. Απλότητα και μία δόση νοσταλγίας. Όλα αυτά μέσα από μία κορνίζα.

ikea 5

Χρειάζεσαι και άλλες ιδέες για τη διακόσμηση του φοιτητικού δωματίου; Τότε μάθε πως εάν δεν διαθέτει τον απαραίτητο χώρο για να βάλεις τα φυτά σου, τότε γιατί να μην τα τοποθετήσεις σε… κορνίζες; Ναι, καλά διάβασες. Προμηθεύσου με κορνίζες διαφόρων μεγεθών και γέμισε με αυτές τον έναν από τους τοίχους του δωματίου σου. Σε αυτές, τοποθέτησε εικόνες ή φωτογραφίες από φυτά η λουλούδια. Κάπως έτσι, ο χώρος σου θα μετατραπεί σε μία όμορφη και συνάμα ζεν ζούγκλα.

ikea 6

Τέλος, μην ξεχνάς το βασικό διακοσμητικό στοιχείο και χρήσιμο αντικείμενο που δεν είναι άλλο το… ρολόι. Θα σε βοηθήσει να είσαι on time με τις εργασίες σου και παράλληλα, θα αποτελέσει μία όμορφη προσθήκη στο δωμάτιό σου. Στην περίπτωση, βέβαια, που δυσκολεύεσαι να ξυπνάς και δεν «το έχεις» με τη μαγειρική, τότε ένα ρολόι που είναι ταυτόχρονα θερμόμετρο, ξυπνητήρι και χρονόμετρο είναι ό,τι πρέπει για εσένα! Δες την παρακάτω εικόνα και εμπνεύσου!

 ikea 7

Ό,τι και αν αποφασίσεις να επιλέξεις, να θυμάσαι πως η πραγματική ζωή διαφέρει από όσα βλέπεις στο Instagram. Μελέτησε, λοιπόν, τις τάσεις της μόδας και συνέχισε να ακολουθείς τις αγαπημένες σου decor ή plant influencers. Πάνω από όλα, όμως, φρόντισε να ακολουθείς το προσωπικό σου γούστο και να λαμβάνεις πάντα υπόψη σου τις ανάγκες του δικού σου χώρου! Σε κάθε περίπτωση, οι παραπάνω ιδέες και λύσεις για τη διακόσμηση του σπιτιού που θα βρεις -πού αλλού- στην ΙΚΕΑ μπορούν να ανανεώσουν εύκολα και οικονομικά το σπίτι σου αυτή την Άνοιξη!

 

Πηγή: queen.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Δείτε το πανέμορφο μικροσκοπικό σπιτάκι της Kate Albrecht (video)

News Room A

Bio-Απορρύπανση, Bio-Εξυγίανση, Bio-Απολύμανση.!!

News Room M

5 Φυσικοί Τρόποι για να εξαφανίσεις τους Κίτρινους Λεκέδες από τα τραπεζομάντηλα σου!

News Room M