magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Μεγάλοι γοφοί; Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι είστε πιο υγιείς!

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου
Μια πρόσφατη μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έδωσε κάποια ενδιαφέροντα…
αποτελέσματα γύρω από το μέγεθος των γυναικείων οπισθίων.  Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι οι γυναίκες με μεγαλύτερους γοφούς παρουσίασαν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ασθενειών, αλλά και ότι τείνουν να είναι πιο έξυπνες από τις υπόλοιπες. Ας δούμε τι λένε οι ερευνητές.

Μετά τη μελέτη των αποτελεσμάτων της έρευνας, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες με μεγαλύτερους γοφούς είχαν μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με τη χοληστερόλη που λαμβάνεται και εμφανίζεται στο σώμα.

Επίσης, η μελέτη απέδειξε ότι έχουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, πράγμα που σημαίνει ότι οι ορμόνες τους βοηθούν στην καύση της ζάχαρης ταχύτερα.

Επιπλέον, αποδεικνύεται ότι αυτές οι γυναίκες έχουν μεγάλα αποθέματα ωμέγα-3 λιπαρών στο σώμα τους, τα οποία είναι γνωστό ότι βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου συνολικά. Αυτές οι γυναίκες επωφελούνται από το να τα έχουν στον οργανισμό τους με φυσικό τρόπο.

Αυτά τα αποτελέσματα έκαναν πολλούς «να ξύσουν τα κεφάλια τους από σύγχυση», αφού δεν ήταν κάτι αναμενόμενο.

Ο Έλληνας επικεφαλής της μελέτης, Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος, μίλησε με δημοσιογράφους από το ABC News και συζήτησε τα αποτελέσματα της έρευνας. Ο Έλληνας καθηγητής ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες που έχουν περισσότερο λίπος στα οπίσθιά τους έχουν υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και γλυκόζης από ό, τι οι υπόλοιπες.

Η λεπτίνη είναι μια ορμόνη στο σώμα που βοηθά στη ρύθμιση της απώλειας βάρους και της αύξησης του σωματικού βάρους. Μια υγιής ποσότητα λεπτίνης επιτρέπει στις γυναίκες να διατηρούν ένα ρυθμισμένο βάρος καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες με μεγαλύτερους γοφούς,  έχουν περισσότερη λεπτίνη στο σώμα τους, επιτρέποντάς τους να διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος χωρίς υπερβολική διακύμανση.

Η αδιπονεκτίνη είναι μια άλλη ορμόνη που απελευθερώνεται περισσότερο στα μεγαλύτερους γοφούς και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των διαβητικών προβλημάτων.

Τα αποτελέσματα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης επαληθεύονται και με άλλα παρόμοια: Τα Πανεπιστήμια της Καλιφόρνια και του Πίτσμπουργκ κατέληξαν επίσης σε ενδιαφέροντα ευρήματα σχετικά με τις γυναίκες με μεγαλύτερους γοφούς. Τα δικά τους μάλιστα ευρήματα δείχνουν ότι αυτές οι γυναίκες έχουν και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

Αποδεικνύεται ότι οι μεγαλύτεροι γοφοί έχουν πραγματικά σημαντικά οφέλη για την υγεία των γυναικών. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στα όργανά τους να παράγουν και να αποθηκεύουν μερικά σημαντικά και ζωτικά στοιχεία που ενισχύουν τη γενική υγεία του σώματος.

Οπότε, αν διαθέτετε μεγαλύτερους γοφούς, αντί να αισθάνεστε άσχημα… καλύτερα να αισθάνεστε υπερήφανες και πάνω από όλα τυχερές!
Πηγή

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχετικές αναρτήσεις

Άνοια: Το καθημερινό τσάι μπορεί να μειώσει κατά 50% τον κίνδυνο

News Room A

Πρόληψη του Κακοήθους Μελανώματος: Λάτρεις της ηλιοθεραπείας οι Έλληνες παρά τους αναγνωρισμένους κινδύνους!

News Room A

Κορονοϊός και εγκυμοσύνη: Αυξημένος κατά 7 φορές ο κίνδυνος θανάτου για τις μητέρες

News Room A