magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Ποιες γυναικολογικές εξετάσεις πρέπει να κάνω ετησίως;

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος δεν είναι μόνο το τεστ Παπ ή ένας απλός υπέρηχος, αλλά περιλαμβάνει ουσιαστικές και ολοκληρωμένες εξετάσεις

Ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος αποτελείται από μια σειρά εξετάσεων πολύ σημαντικών για την υγεία και τη γονιμότητα της γυναίκας. Είναι ένα σύνολο από κλινικές παρατηρήσεις που έχουν ως πρωταρχικό στόχο την προστασία του γυναικείου οργανισμού και τον εντοπισμό τυχών παθήσεων, οι οποίες δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα.

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος δεν είναι μόνο το τεστ Παπ ή ένας απλός υπέρηχος, αλλά περιλαμβάνει ουσιαστικές και ολοκληρωμένες εξετάσεις. Έτσι, μια φορά το χρόνο, γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία επιβάλλεται να υποβάλλονται στους εξής ελέγχους:

Ιατρικό ιστορικό

Περιλαμβάνει το παθολογικό και χειρουργικό ιστορικό της γυναίκας και της οικογένειά της. Μελετάται ενδελεχώς το μαιευτικό και το φαρμακευτικό παρελθόν της γυναίκας καθώς και το ιστορικό αντισύλληψης, συμπτωμάτων και εμμήνου ρύσης.

Τεστ Παπ

Είναι η συλλογή κυττάρων από τον τράχηλο προκειμένου να διερευνηθούν οι πιθανότητες ύπαρξης καρκίνου του τραχήλου και το ενδεχόμενο προσβολής από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) και των ποικίλλων εκδηλώσεών του (προκαρκινικές αλλοιώσεις, κονδυλώματα). Προϋποθέσεις για τη σωστή πραγματοποίηση του ελέγχου είναι η συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη σεξουαλικών επαφών, η αποχή από σεξουαλική δραστηριότητα για 24 ώρες και η απουσία περιόδου.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Αγκινάρες: Απίστευτα οφέλη υγείας για τα οποία δεν είχατε ιδέα

News Room A

Νέα έρευνα απαντά στις αμφιβολίες για τα εμβόλια και τη γονιμότητα – Πόσο επηρεάζουν το σπέρμα και τι δείχνουν οι μελέτες

News Room A

Πλαφόν 35 δολάρια το μήνα στην ινσουλίνη βάζει η Eli Lilly μετά την κατακραυγή

News Room A