magdasnews.gr
News

Πάνω απο 100 Πανεπιστημιακές σχολές τελούν υπο κατάληψη – δείτε την ανακοίνωση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Οι φοιτητές εντείνουν τις διαμαρτυρίες τους ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για τρίτη εβδομάδα.

Πάνω από 100 σχολές πανελλαδικά τελούν υπό κατάληψη.

Στη συνέχεια των μαζικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων, η Κοσμητεία της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξέφρασε τους προβληματισμούς της για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ενώ τόνισε ότι η διακοπή της λειτουργίας των δημόσιων πανεπιστημίων υπονομεύει την εικόνα τους. Η Γενική Συνέλευση της σχολής πρότεινε την επανέναρξη της λειτουργίας για τη διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου.

Η ανακοίνωση της Κοσμητείας και της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής Χημικών Μηχανικών τόνισε ότι οι προβληματισμοί για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων είναι θεμιτοί, αλλά η κατάληψη των πανεπιστημιακών χώρων είναι αντιακαδημαϊκή και αντιδημοκρατική. Καλούν σε επανέναρξη της λειτουργίας της σχολής για να διασφαλίσουν τη συνεχιζόμενη λειτουργία του δημόσιου πανεπιστημίου.

Η Γενική Συνέλευση της σχολής προσθέτει ότι η διακοπή της λειτουργίας δυσχεραίνει τη διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου και καλεί σε επαναλειτουργία για να αποφευχθεί η ακύρωση των εξετάσεων. Τέλος, υπογραμμίζει την ανάγκη για ενεργότητα και παρουσία στο δημόσιο πανεπιστήμιο, αντίθετα προς την αντιδημοκρατική και αντιακαδημαϊκή πρακτική της κατάληψης.

Σχετικές αναρτήσεις

Εισαγγελική έρευνα για την επανακατάληψη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

News Room G

Στα χέρια της Eπιτροπής Μορφωτικών Yποθέσεων οι φάκελοι της UEFA για τρία παιχνίδια της SL2 που «ελέγχονται ως ύποπτα»

News Room G

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στον ΟΠΕΚΑ

News Room G