magdasnews.gr
News

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ξεκινούν τα μπλόκα στην Θεσσαλία

Από την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας ξεκινούν διαδηλώσεις, δηλώνοντας ότι επιδιώκουν πραγματικά να διασφαλίσουν το μέλλον και την επιβίωσή τους.

Μετά από γενικές συνελεύσεις, οι αγρότες στην περιοχή Λάρισας συγκεντρώνονται την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο Πλατυκάμπου. Στην ίδια ώρα, οι αγρότες της Καρδίτσας βγαίνουν στους δρόμους με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο της Ε-65. Οι αγρότες των Τρικάλων συγκεντρώνονται στις 12 στον κόμβο Μεγαλοχωρίου, προετοιμαζόμενοι για το μπλόκο στο Ζάρκο.

Σε προηγούμενες ανακοινώσεις και γενικές συνελεύσεις, οι αγρότες επισημαίνουν ότι αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, βλέποντας τα εισοδήματά τους να μειώνονται λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες και τις ασθένειες, της αυξανόμενης κόστους παραγωγής και των περικοπών στη νέα ΚΑΠ. Ειδικά στη Θεσσαλία, τα προβλήματα παραμένουν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Η καθυστέρηση στην αποζημίωση για τις ζημιές έχει προκαλέσει ανησυχία, ενώ το πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων αντιμετωπίζει αντιρρήσεις. Οι αγρότες υπογραμμίζουν την ανάγκη για δίκαιη αποζημίωση και βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Κίνηση στον Κηφισό λόγω τροχαίου

News Room G

Αδιανόητες εικόνες στο Ντουμπάι: Πλημμύρισε η πόλη! (βίντεο)

Newsroom

Αποκάλυψη σοκ: Ο σκοπός στο ΑΤ που δολοφονήθηκε η 28χρονη είχε προφυλακιστεί!

Newsroom