magdasnews.gr
News

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καλεί για δεύτερη φορά τον Πρωθυπουργό στη Βουλή σχετικά με το οξύ στεγαστικό πρόβλημα

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Για δεύτερη φορά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, καλεί τον Πρωθυπουργό με επίκαιρη ερώτησή του να συζητήσουν το οξύ στεγαστικό πρόβλημα.

«Η σωρευτική αύξηση των ενοικίων την περίοδο 2018 – 2022 άγγιξε το 50%, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, υπολογίζεται ότι το 2023 η ετήσια αύξηση στα ενοίκια ξεπέρασε στην Αθήνα το 23,7%, στη Θεσσαλονίκη το 22,7%, στην Πάτρα το 27,47% και στο Ηράκλειο Κρήτης το 16,53%» σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης μεταξύ άλλων στην επίκαιρη ερώτηση του.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι «η αγορά ακινήτων έχει επιβαρυνθεί σημαντικά από τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του προγράμματος “golden visa” στα ακίνητα. Η αύξηση του ορίου απόκτησής της σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως είναι το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου, απλώς μεταφέρει το ενδιαφέρον σε άλλες περιοχές όπως είναι ο Πειραιάς και το Περιστέρι, όπου το όριο παραμένει στις 250.000 ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Σεπτεμβρίου 2023 ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε καταθέσει για το ίδιο θέμα επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό, την οποία όμως απέφυγε να ορίσει προς συζήτηση.

Σχετικές αναρτήσεις

Σας αφορά: Η σημαντική αλλαγή στα φετινά εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ

Newsroom

Δημήτρης Μάντζος: «Μία από τις σπάνιες φορές που η Βουλή δημιούργησε χαρά και αισθήματα αγάπης σε πολλούς συνανθρώπους μας»

News Room G

50 νταλίκες έχουν εγκλωβιστεί στα Μάλγαρα

News Room G