magdasnews.gr
News

Δημήτρης Μάντζος: «Μία από τις σπάνιες φορές που η Βουλή δημιούργησε χαρά και αισθήματα αγάπης σε πολλούς συνανθρώπους μας»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά ήταν σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Δ. Μάντζος έκανε λόγο για «μία από τις σπάνιες φορές που η αίθουσα της Βουλής ύστερα από τόσα χρόνια θυσιών και πόνου εξαιτίας της κρίσης, δημιούργησε χθες βράδυ χαρά και αισθήματα αγάπης σε πολλούς συνανθρώπους μας. Αυτό από μόνο του είναι μία κατάκτηση της δημοκρατίας».

Δήλωσε, παράλληλα, «πολύ χαρούμενος προσωπικά που ήμουν τμήμα αυτής της κοινωνικής μεταρρύθμισης και υπερήφανος για τους υπόλοιπους συναδέλφους και το κόμμα μου που στάθηκε αξιακά στο σχέδιο νόμου».

Ανέφερε ότι στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «πιστεύουμε στην κοινωνική απελευθέρωση, όπως έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου», ενώ ερωτηθείς για την απουσία κομματικής πειθαρχίας, τόνισε ότι «ήταν κάτι που είχε γίνει ξεκάθαρο από την αρχή. Είναι σαφές ότι η διαφοροποίηση, οι διαφωνίες και οι διαφορετικές απόψεις είναι όλες σεβαστές στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού κόμματος. Προχωράμε παρακάτω, διότι έχουμε πάρα πολλή δουλειά στο κοινοβούλιο και στην κοινωνία το κυριότερο για την προαγωγή του κοινού καλού».

Εκτίμησε, ωστόσο, ότι «είναι αδόκιμο να συγκρίνεις βουλευτές της αντιπολίτευσης με τους βουλευτές της Κυβέρνησης, πολλώ δε μάλλον με τους υπουργούς. Και τουλάχιστον είμαι χαρούμενος που από τη δική μας Κοινοβουλευτική Ομάδα ούτε ακούσαμε στη Βουλή ομοφοβικό, μισαλλόδοξο λόγο, ούτε ακούσαμε ενστάσεις αντισυνταγματικότητας όπως από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Βορίδη, ούτε ακούσαμε να κατεβαίνει πολιτική πλατφόρμα, όπως έκανε ο κ. Σαμαράς. Διότι, ο κ. Σαμαράς δεν έκανε απλά μια κριτική για το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών, αλλά και συνολική κριτική στην εξωτερική πολιτική, στο ζήτημα του κοινωνικού κράτους, το αγροτικό πρόβλημα, την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και μάλιστα εισέπραξε και χειροκρότημα από όσους κάθονταν στα πίσω έδρανα της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο. Υπάρχει ένα ζήτημα εκεί. Δεν μπαίνω στα οικογενειακά της Νέας Δημοκρατίας. Πάντως η σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου και της Κυβέρνησης είναι κάτι που πρέπει να προβληματίζει».

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα των αγροτών, ο Δημήτρης Μάντζος παρέθεσε εκ νέου τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Συγκεκριμένα:

«Είναι άδικο να πληρώνει τον ίδιο φόρο και την ίδια τιμή στο αγροτικό πετρέλαιο ένας αγρότης με κάποιον ο οποίος βάζει βενζίνη στο αυτοκίνητο για να κινηθεί στην πόλη. Άρα, πρέπει να υπάρξει κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, ως όρος φορολογικής δικαιοσύνης. Δεύτερον, χρειάζονται δομικές αναδιαρθρώσεις για να μπορεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ να δίνει τα χρήματα στην ώρα τους -διότι τώρα έχουμε πολλούς μήνες καθυστέρησης στις άμεσες πληρωμές- και έναν ΕΛΓΑ που θα μπορεί να στέκεται αρωγός των αγροτών στις καταστροφές από την κλιματική κρίση.

Και, τρίτον, ενεργειακή δημοκρατία. Μην ξεχνούμε τις ενεργειακές κοινότητες μέσω των οποίων οι αγρότες θα μπορούν να είναι αυτοπαραγωγοί ενέργειας».

«Εμείς είμαστε από την αρχή δίπλα στους αγρότες σε έναν κοινωνικά δίκαιο και συμβολικό αγώνα που κάνουν. Οι αγρότες με τον τρόπο τους έχουν κινητοποιήσει και έχουν φέρει την κοινωνία στο πλευρό τους και όχι απέναντί τους. Δεν έχουν διχάσει, δεν έχουν διαιρέσει. Έχουν εμπνεύσει», κατέληξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικές αναρτήσεις

Ν. Ανδρουλάκης: Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για τη στεγαστική κρίση

News Room G

Δώρο Πάσχα: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μισθωτοί – Πώς υπολογίζεται

News Room G

Αλλαγή δεδομένων στο θρίλερ με τη σορό του άνδρα στα Ιωάννινα : Βρέθηκε σημείωμα, πρόκειται για αυτοκτονία

News Room G