magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Ποια η σχέση της ζάχαρης με τον καρκίνο;

Το πρόβλημα τελικά φαίνεται να εντοπίζεται στην ινσουλίνη

Ζάχαρη ναι ή όχι στον καρκίνο; Τα καρκινικά κύτταρα παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες σε γλυκόζη. Αλλά και ο πολλαπλασιασμός τους αυξάνεται ανάλογα με τη συσσώρευση της γλυκόζης. Ωστόσο, η γλυκόζη δεν αποτελεί «τροφή»  μόνο των καρκινικών αλλά… και των υγιών κυττάρων. Το πρόβλημα τελικά φαίνεται να εντοπίζεται στην ινσουλίνη.

Τελευταία γίνεται λόγος για την αποφυγή της ζάχαρης από τους καρκινοπαθείς.
Τα καρκινικά κύτταρα παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες σε γλυκόζη. Το κύριο στοιχείο του μεταβολισμού τους είναι οι αυξημένες ανάγκες σε γλυκόζη (προσλαμβάνουν 10 – 50 φορές περισσότερη γλυκόζη).

“Διάφορες μελέτες έχουν δείξει πως όσο υψηλότερη είναι η συσσώρευση της γλυκόζης στα καρκινικά κύτταρα, τόσο πιο επιθετική είναι η μορφή του καρκίνου. Ο πολλαπλασιασμός των καρκινικών κυττάρων αυξάνεται ανάλογα με τη συσσώρευση της γλυκόζης…”

Η κατανάλωση – ζάχαρης & γλυκών – σχετίζεται με την αύξηση του βάρους και την κεντρική (κοιλιακή) παχυσαρκία. Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε μεταβολικό, φλεγμονώδες και οξειδωτικό στρες τα προϊόντα των οποίων προάγουν την εμφάνιση και επιδείνωση του καρκίνου. 

Η ινσουλίνη είναι μια φυσική ουσία που υποστηρίζει την ανάπτυξη των κυττάρων. Έτσι, τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να ενθαρρυνθούν να αναπτυχθούν περαιτέρω, όταν το σώμα παράγει υπερβολική ινσουλίνη.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Εμβόλια COVID-19: Μπορούν οι εμβολιασμένοι να μεταδώσουν τον κορωνοϊό;

News Room A

Τι γίνεται με τα χρόνια νοσήματα και τις έκτακτες ανάγκες υγείας στις μέρες της πανδημίας;

News Room A

Εξάρθρημα ώμου στην άθληση: Πώς αντιμετωπίζεται

News Room A