magdasnews.gr
News

Αθήνα-Λευκάδα σε 3 ώρες

ΑΘΗΝΑ ΛΕΥΚΑΔΑ

Σήμερα το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζει τον οδικό άξονα “Άκτιο Αμβρακία”, ένα έργο που συνδέει την Ιόνια Οδό με το Αεροδρόμιο του Ακτίου, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τον άξονα Βόνιτσας-Λευκάδας.

Η σημασία του νέου αυτοκινητόδρομου είναι σημαντική για τη μείωση των χρόνων ταξιδιού κατά περίπου 45 λεπτά στη διαδρομή Αθήνα-Λευκάδα, καθιστώντας το ταξίδι προς το νησί του Ιονίου πιο γρήγορο, περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά. Επίσης, αναμένεται να μειώσει τους χρόνους μετακίνησης προς την Πρέβεζα και άλλους προορισμούς.

Ο αυτοκινητόδρομος έχει συνολικό μήκος 49,5 χιλιομέτρων και αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια, καθώς και στο περιβάλλον των πόλεων της Αμφιλοχίας και της Βόνιτσας.

Το έργο, που ξεκίνησε πριν από δεκαέξι χρόνια, αντιμετώπισε προβλήματα και καθυστερήσεις, αλλά τελικά ολοκληρώθηκε, συμβάλλοντας στην υποδομή της χώρας.

Η χρηματοδότηση του έργου προήλθε από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020, με στόχο να βελτιώσει τη συνδεσιμότητα και την κυκλοφορία στην περιοχή.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση Μητσοτάκη με την απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ για την Κύπρο

News Room G

Ανατριχιαστικό ντοκουμέντο: Οι τελευταίες στιγμές της Κυριακής που βλέπει τον δολοφόνο της – Ο διάλογος με την Άμεση Δράση

Newsroom

Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

News Room G