magdasnews.gr
News

Δείτε πότε γίνεται η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ για φέτος

ΕΝΦΙΑ

Ο φόρος ΕΝΦΙΑ για το έτος 2024 θα είναι διαθέσιμος για πληρωμή νωρίτερα από ποτέ φέτος, τον Απρίλιο 2024, προκειμένου να συμπεριληφθεί η έκπτωση έως 10% για εκείνους που έχουν ασφαλίσει τα ακίνητά τους εναντίον φυσικών καταστροφών.

Οι πληρωμές θα διατεθούν σε 11 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται έως τις 30 Απριλίου 2024 και την τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2025.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θέλουν να επωφεληθούν από έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ 2024 θα πρέπει να έχουν ασφαλίσει τα ακίνητά τους εναντίον φυσικών καταστροφών. Η διαδικασία για την επίτευξη της έκπτωσης θα διατεθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Οι ιδιοκτήτες που δεν εμφάνισαν αλλαγή στην περιουσιακή τους κατάσταση θα πληρώσουν τον ίδιο φόρο με πέρυσι. Αντίθετα, άλλοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αυξημένο φόρο λόγω αποκτήσεων ακινήτων, ενώ οι προβλεπόμενες μεταβιβάσεις ακινήτων σε παιδιά ή εγγόνια θα απολαύσουν μειωμένο εκκαθαριστικό φέτος.

Η απόφαση να ανοίξει ο ΕΝΦΙΑ νωρίτερα στο έτος στοχεύει στο να δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και να κατανεμηθεί η πληρωμή σε 11 δόσεις αντί για 10, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Αναλυτικά είπε:

«Είναι κάτι που έχουμε συζητήσει στο υπουργείο. Είναι μία πρόταση που δεν μπορεί εύκολα να απορριφθεί. Έχω δώσει οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να κάνουν τις σχετικές μελέτες, ώστε να δούμε και με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τον πραγματικό αριθμό των ακινήτων και να κάνουμε με βάση τα στοιχεία αυτά μία ανάλυση κόστους-οφέλους. Προκειμένου να είμαστε σίγουροι από τον έλεγχο και τις διασταυρώσεις που θα κάνουμε, τόσο τον πραγματικό αριθμό των κενών διαμερισμάτων αλλά και για όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους. Έτσι ώστε η απόφαση που θα πάρουμε να βασίζεται σε περισσότερα δεδομένα».

Σχετικές αναρτήσεις

Πατροκτονία σοκ: Έπνιξε τον τραπεζίτη πατέρα του σε «εξορκισμό τύπου βάπτισης» για να τον σώσει από τον δαίμονα!

Newsroom

Οι αγρότες έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται – Γιατί το «Green Deal» είναι λάθος στόχος;

News Room G

Χωρίς τέλος τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο: Θρίλερ με τρένο στην Οινόη – Εξαφανίστηκε για 20 λεπτά

News Room G