magdasnews.gr
News

Χωρίς τέλος τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο: Θρίλερ με τρένο στην Οινόη – Εξαφανίστηκε για 20 λεπτά

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

Τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο δεν φαίνεται να έχουν τέλος.

Την περασμένη Παρασκευή, ένας συρμός του Προαστιακού που εκτελούσε το δρομολόγιο από Χαλκίδα προς Αθήνα παρέμεινε για 20 λεπτά χωρίς να δώσει σημεία ζωής, προκαλώντας ανησυχία στον ΟΣΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ο σταθμάρχης στην Οινόη, όπου θα έφτανε ο συρμός, προσπαθούσε να εντοπίσει τη θέση του. Καταλήγοντας, το δρομολόγιο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος.

Το περιστατικό αφορούσε τον συρμό 1535 που έκανε δρομολόγιο από Χαλκίδα προς Αθήνα στις 7:11 π.μ. Σύμφωνα με τις αναφορές, ο σταθμάρχης αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον μηχανοδηγό, αλλά δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΣΕ, Νίκος Τσικαλάκης, δήλωσε στο Star ότι ο σταθμάρχης φώναζε για να απαντήσει ο μηχανοδηγός, αλλά δεν λάμβανε απάντηση, προκαλώντας σύγχυση.

Η αναζήτηση του συρμού 1535 στην Οινόη έγινε ακόμη πιο ανησυχητική, καθώς έφτασε και το Intercity, το οποίο παρέμεινε για 18 λεπτά στον σταθμό προκειμένου να επιβιβάσει επιβάτες.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη τηλεδιοίκησης στον Προαστιακό, που σημαίνει ότι ο σταθμάρχης δεν έχει άμεση επικοινωνία με τον μηχανοδηγό. Σύμφωνα με πηγές της Hellenic Train, ο μηχανοδηγός προσπάθησε να επικοινωνήσει μέσω ραδιοσυχνοτήτων με τον σταθμάρχη, αλλά δεν είχε επιτυχία λόγω κακού σήματος.

Παρά τις φήμες, η Hellenic Train διαψεύδει κάθε πρόθεση αποχώρησης από την Ελλάδα και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να παραμείνει στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού.

Σχετικές αναρτήσεις

Αργίες 2024: Πότε είναι Τσικνοπέμπτη, Καθαρά Δευτέρα, Πρωτομαγιά

Newsroom

Ο πρόεδρος της Π.E.P.I.E.U-PUPYC, Cpt. Γιώργος Βάλλης σε συνέντευξη του στην εκπομπή ‘’ΑΛΗΘΕΙΕΣ με την Ζίνα’’

News Room G

Την 1η Φεβρουαρίου η πρεμιέρα για τον Ενεργειακό Διαμεσολαβητή

News Room G