magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Δείτε το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο αξίας 1 δισ. δολάρια!

Το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο,είναι ένα εντυπωσιακό γαλλικό κάστρο γνωστό ως Château du Champ de Bataille, αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και προσφέρει μια απρόσμενη ευκαιρία να εξερευνήσουμε τον κόσμο του πολυτελούς ακινήτου.

Παρά την υψηλή του αξία, το κάστρο δεν είναι προς πώληση, αφού έχει ήδη έναν υπερήφανο ιδιοκτήτη, τον διάσημο Γάλλο αρχιτέκτονα και σχεδιαστή εσωτερικών χώρων, Ζακ Γκαρσία.

Το Château du Champ de Bataille βρίσκεται στη Νορμανδία και εκτείνεται σε περισσότερα από 1.200 στρέμματα γης. Αποτελείται από έξι κύριες δομές, συμπεριλαμβανομένου του κάστρου, των κήπων, του σπηλαίου με λίμνη, του ινδικού παλατιού, του αρχαιοελληνικού αμφιθεάτρου και του θερμοκηπίου. Ο Γκαρσία απέρριψε πρόσφατα μια προσφορά πώλησης του κάστρου, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να διατηρήσει ανοιχτές τις πόρτες του στον κόσμο.

Ο YouTuber Erik Conover είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στο εντυπωσιακό ακίνητο και μας παρέχει μια ματιά στο πολυτελές εσωτερικό του. Παρόλο που η τιμή του ακινήτου είναι δύσκολο να εκτιμηθεί με ακρίβεια, η περιήγηση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουμε την πολυτέλεια αυτού του γαλλικού θησαυρού.

 

Η ιστορία του Château du Champ de Bataille 

Η ιστορία του Château du Champ de Bataille είναι μια πολύπλοκη αφήγηση που ξεκινά το 1651, όταν ο πολιτικός εξόριστος Alexandre de Créqui το χτίζει, αφήνοντας το ανεξίτηλο στίγμα του στη γαλλική γη. Προκειμένου να υλοποιήσει το όραμά του, ο de Créqui συνεργάζεται με δύο εξαιρετικούς επαγγελματίες, τον βασιλικό αρχιτέκτονα Louis Le Vau και τον τοπογράφο Andre Le Notre, οι οποίοι εργάστηκαν επίσης στο Παλάτι των Βερσαλλιών.

Το κάστρο διανύει μια δυσκολότερη περίοδο κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, με εισβολή και πώληση των έπιπλων σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, χρησίμευσε ακόμη και ως νοσοκομείο. Το 1992, ο Jacques Garcia αγοράζει το υποβαθμισμένο κάστρο και δεσμεύεται να το αποκαταστήσει στην πρώην δόξα του.

Ο Garcia, φημολογείται ότι αγοράζει ένα νέο έργο τέχνης για το κάστρο κάθε μέρα, καθιστώντας το ένα ζωντανό μουσείο τέχνης. Οι ανασκαφές και η αναδόμηση του εδάφους γίνονται με βάση τα αρχικά σχέδια, διασφαλίζοντας τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής αρμονίας για πάνω από 400 χρόνια.

Η περιήγηση μας ξεκινά με τους κήπους, που προσφέρουν μια πανοραμική εικόνα της περιουσίας. Η ανασκαφή του εδάφους και η αναδόμηση επιτρέπουν την αναστήλωση των περίτεχνων σχεδίων κήπων. Ένα κανάλι 550 μέτρων, που χρησιμεύει στο δίκτυο σιντριβανιών, αποτελεί εντυπωσιακή λεπτομέρεια που αναδεικνύει την πολυτέλεια του χώρου.

Στη συνέχεια, οι επίσημοι κήποι οδηγούν σε αμφιθέατρο, εμπνευσμένο από αρχαίους ελληνικούς ναούς. Η περιπλάνηση συνεχίζεται στο ινδικό παλάτι, έναντι του οποίου ο Conover εκπλήσσεται για τον επιβλητικό τρόπο που αποτυπώνει το πνεύμα της Ινδίας, χρησιμοποιώντας 600 containers με ιστορικές αντίκες. Η περιοχή αυτή, όπως περιγράφει, μοιάζει σαν να είσαι σε μια αυθεντική ινδική ατμόσφαιρα.

Το κάστρο περιλαμβάνει εντυπωσιακά δωμάτια, με 40 υπνοδωμάτια, πέντε σαλόνια και δύο τραπεζαρίες. Κάθε χώρος σχεδιάστηκε με προσοχή στη λεπτομέρεια, εκπέμποντας πολυτέλεια και προσωπική έκφραση. Επιβεβαιώνεται ότι το κάστρο είναι τόσο τεράστιο που ακόμα και τα τετραγωνικά μέτρα του παραμένουν άγνωστα.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης του Erik Conover, αποκαλύπτεται ένα εντυπωσιακό σπήλαιο στο κτήμα, με καταρράκτες που ρέουν σε έναν ηφαιστειακό βράχο λάβας. Ο Garcia, ιδιοκτήτης του κάστρου, φαίνεται να είχε την έμπνευση να δημιουργήσει αυτό το σπήλαιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προσφέροντας μια εκπληκτική προσθήκη στην ήδη εντυπωσιακή ιστορία του κτήματος.

Η περιοχή του θερμοκηπίου, επίσης, παρουσιάζεται με εντυπωσιακό τρόπο. Το τεράστιο θερμοκήπιο είναι γεμάτο τροπικά φυτά και διαθέτει μια πλωτή γέφυρα με καταρράκτες, προσθέτοντας έναν ακόμα φωτεινό πολιτιστικό θησαυρό στο κάστρο.

Το ταξίδι μέσα από το Château du Champ de Bataille, με τις πλούσιες λεπτομέρειες και τα μοναδικά στοιχεία, προσφέρει μια εντυπωσιακή εικόνα της πολυτέλειας και της καλλιτεχνικής πλευράς αυτού του γαλλικού κάστρου.

Σχετικές αναρτήσεις

«ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ»: Νέο πρόγραμμα από την ΙΚΕΑ

News Room

Εσείς πως στύβετε το λεμόνι; Μετά από αυτό το βίντεο τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο!

Newsroom

Μετακόμισαν μόνιμα σε αυτό το παλιό τροχόσπιτο. Δύο Χρόνια μετά, δεν το Αλλάζουν με τίποτα! Εσείς θα μένατε εκεί;

News Room