magdasnews.gr
Ταξίδια

Θεσσαλονίκη: Ο Πλήρης Οδηγός για τις κρυμμένες ομορφιές της πόλης

Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, είναι γεμάτη ιστορία, πολιτισμό και φυσική ομορφιά.

Εάν πρόκειται να επισκεφθείτε αυτήν την εκπληκτική πόλη, δεν πρέπει να χάσετε τα εξής αξιοθέατα και  μοναδικά μέρη που θα κάνουν το ταξίδι σας αξέχαστο.

Αξιοθέατα:

  • Λευκός Πύργος :Ο αρχικά Πύργος των Λεόντων, είναι σήμα κατατεθέν της πόλης. Ανεβείτε στην κορυφή για να απολαύσετε εκπληκτική θέα της Θεσσαλονίκης.
  • Αψίδα του Γαλερίου: Μια αρχαία ρωμαϊκή κατασκευή που αναδεικνύει τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης.
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Στεγάζεται σε μια εντυπωσιακή δομή και προσφέρει εκθέσεις από την αρχαιότητα έως τη ρωμαϊκή περίοδο.
  • Πλατεία Αριστοτέλους: Κεντρική πλατεία της πόλης με καφετέριες, εστιατόρια και καταστήματα για ατελείωτα ψώνια.

Μοναδικά Μέρη:

Λαδάδικα: Περιοχή με ιστορική αξία, γεμάτη μπαράκια, καφετέριες και καταστήματα.

Περιοχή Ανω Πόλεως: Ατμοσφαιρική περιοχή με στενά δρομάκια, τέχνη και παραδοσιακά καφενεία.

Νέα Παραλία: Αν και άργησε να υλοποιηθεί η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα σημεία ολόκληρης της Μακεδονίας. Διαθέτει 3,5 χιλιόμετρα αξιοποιημένου και αναπλασμένου παραλιακού μετώπου, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, το οποίο ξεκινάει ουσιαστικά από τον Λευκό Πύργο και καταλήγει στο Μέγαρο Μουσικής.

Αυτά είναι μόνο λίγα από τα πολλά που η Θεσσαλονίκη έχει να προσφέρει. Καθώς περιηγείστε στους δρόμους της, θα ανακαλύψετε ακόμη περισσότερα κρυμμένα καλούδια και αυθεντικές γεύσεις. Αφεθείτε στη μαγεία της Θεσσαλονίκης, απολαύστε κάθε στιγμή και δημιουργήστε αναμνήσεις που θα σας συντροφεύουν για πάντα.

Τα MUST DO:Μια βόλτα με τα καραβάκια της πόλης στον Θερμαϊκό (ειδικά αν βοηθάει και ο καιρός) θα σου αρέσει πολύ. Πρωινή επίσκεψη στην αγορά της πόλης και περιήγηση γευσιγνωσίας είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να νιώσεις τον παλμό της Θεσσαλονίκης. Περπάτημα στην παραλία Θεσσαλονίκης τις ομπρέλες, τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Λευκό Πύργο. Επίσκεψη στα μουσεία της πόλης για όσους αγαπούν την ιστορία – και αυτή η πόλη έχει μεγάλη-.

Ποια Μουσεία αξίζει να επισκεφθείς στην Θεσσαλονίκη;

Η Θεσσαλονίκη προσφέρει πολλά ενδιαφέροντα μουσεία, μερικά από τα οποία ανήκουν στα σημαντικότερα της Ελλάδας. Ένα πρώτο μουσείο που σας προτείνω να επισκεφτείτε είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, πίσω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και είναι εύκολο να προσεγγιστεί τόσο με τα πόδια όσο και με λεωφορείο.

Στις συλλογές του συμπεριλαμβάνονται ευρήματα από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και του ευρύτερου βορειοελλαδικού χώρου. Οι οκτώ μόνιμες εκθεσιακές ενότητες καλύπτουν θεματικά όλες τις πτυχές του ιδιωτικού και δημόσιου βίου της αρχαιότητας. Ένα άλλο σημαντικό μουσείο που αξίζει να επισκεφτείτε είναι το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Για πολλούς, αυτό θεωρείται ίσως το πιο σημαντικό από τα μουσεία της πόλης, καθώς η Θεσσαλονίκη έχει έντονο Βυζαντινό χαρακτήρα. Το μουσείο διαθέτει μοναδικά εκθέματα και σπάνιες συλλογές που εντυπωσιάζουν. Υπέροχα ψηφιδωτά, πολύχρωμες τοιχογραφίες, βυζαντινά εικονίσματα, θρησκευτική αρχιτεκτονική και εντυπωσιακή κοσμηματοποιΐα αναμένουν τους επισκέπτες.

Το μουσείο θεωρείται ένα από τα καλύτερα αρχιτεκτονικά σχέδια στην Ελλάδα για δημόσιο κτίριο, συνδυάζοντας ιδανικά την ελληνική αρχιτεκτονική κληρονομιά με σύγχρονα στοιχεία και υλικά. Τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μουσείων το 2005. Στον χώρο του μουσείου, υπάρχει ένα όμορφο εστιατόριο, ένα μικρό αμφιθέατρο, καθώς και ένα ξεχωριστό τμήμα που φιλοξενεί προσωρινές εκθέσεις, προσφέροντας στους επισκέπτες μια πλούσια εμπειρία.

Που να διασκεδάσετε στην Θεσσαλονίκη;

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της Θεσσαλονίκης, είναι η έντονη νυχτερινή της διασκέδαση, προσφέροντας πληθώρα επιλογών για κάθε γούστο και προτίμηση. Αν αναζητάτε παραδοσιακή εμπειρία με καλό φαγητό, τσίπουρο και ζωντανή μουσική, τότε η Πλατεία Άθωνος ή τα Λαδάδικα αποτελούν ιδανικές επιλογές. Στα Λαδάδικα, μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε κάποια από τα πιο διάσημα club-bar της πόλης, τα οποία παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.Τα στέκια που συχνάζουν κυρίως από φοιτητές είναι το Μπιτ Μπαζάρ και η Ροτόντα, με ζωντανή ατμόσφαιρα και προσιτές τιμές που διαρκούν επίσης επτά μέρες την εβδομάδα. Για ένα χαλαρό ποτό, προτείνεται η περιοχή της Βαλαωρήτου ή της Καρόλου Ντήλ, ενώ για όσους αναζητούν ξέφρενο clubbing, το Λιμάνι αποτελεί ιδανικό προορισμό. Για χαλαρή βόλτα σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα την Νέα Παραλία.  Τέλος, οι λάτρεις των μπουζουκιών μπορούν να επισκεφτούν την περιοχή αεροδρομίου και τα “Σφαγεία” για μια αυθεντική εμπειρία.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ένα παραθαλάσσιο χωριό που θυμίζει νησί σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

News Room A

Μία φυλή της Ινδονησίας ξεχωρίζει για τα… μπλε μάτια

News Room A

Οι 10 παραλίες με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο – Οι πέντε από αυτές είναι στην Ελλάδα

Newsroom