magdasnews.gr
People & Politics

Εικόνες απο την επίσκεψη του Κυρίακου Μητσοτάκη στην Οδησσό

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό παρουσίασε μια ξαφνική εξέλιξη λόγω της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ αυτός κατευθυνόταν προς τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια, η επίσκεψη οργανώθηκε με αυστηρές μέτρα ασφαλείας και επίπεδο αυστηρής εχεμύθειας. Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί κατά την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, και επιβεβαιώθηκε μέσω διπλωματικών καναλιών.

Ο κ. Μητσοτάκης πρώτα επισκέφθηκε το λιμάνι της πόλης, όπου τον υποδέχτηκε ο Ουκρανός πρόεδρος, πριν μεταβεί στο κτίριο διοίκησης του λιμένα Οδησσού για μια συνάντηση με τον Ζελένσκι. Ακολούθησε συνάντηση με τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία, καθώς και τη στήριξη στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της. Εξετάστηκαν επίσης πιθανοί τομείς συνεργασίας, όπως η ενέργεια και η ανασυγκρότηση της Οδησσού.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τον Μητσοτάκη να επισκέπτεται το μουσείο της Φιλικής Εταιρείας και να συναντά Έλληνες της διασποράς, ενώ εξέφρασε την προθυμία της Ελλάδας να συνεισφέρει στην ανασυγκρότηση της πόλης.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επίτιμη δημότης Κέρκυρας

News Room A

ΘΡΗΝΟΣ! Νεκρή η δημοσιογράφος Μώρφια Σταματοπούλου

News Room A

Πώς ο Εξαδάκτυλος αποφάσισε να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ

Newsroom