magdasnews.gr
News

Εισαγγελική παρέμβαση για να απομακρυνθούν τα παιδιά από την οικογένεια «Παλαιοχριστιανών» στην Κορινθία

«Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του. Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο», επιμένει ο πατέρας

Ο εισαγγελέας επενέβη στην υπόθεση της οικογένειας των “παλαιοχριστιανών” στη Μάννα Κορινθίας, εξαιτίας των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των παιδιών. Ζήτησε να απομακρυνθούν από το περιβάλλον τους και να μεταφερθούν σε ένα σπίτι στην περιοχή της Κορίνθου, το οποίο φέρεται να συνδέεται με την οικογένεια. Τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο, ζουν εκτός του αστικού τρόπου ζωής, και χρησιμοποιούν τόξα, βέλη και αυτοσχέδια όπλα.

Ο πατέρας, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, δήλωσε ότι δεν νιώθει υποχρεωμένος να στείλει τα παιδιά του στο σχολείο και υποστήριξε την εναλλακτική ιατρική και την εναλλακτική διατροφή. Εξέφρασε την άποψη ότι η παιδεία δεν είναι πραγματικά δωρεάν και ότι κάθε Έλληνας έχει το δικαίωμα να διατηρεί τις πεποιθήσεις του.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από καταγγελία ενός κυνηγού, ο οποίος είδε τον πατέρα να πυροβολεί μετά την ανάφλεξη του αγροτικού του οχήματος. Στο σπίτι τους βρέθηκαν όπλα και αυτοσχέδια τόξα, με τα οποία επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που πήγαν να τους συλλάβουν.

Σχετικές αναρτήσεις

Προσοχή: Δείτε πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός, τραμ το Πάσχα

Newsroom

Ποια ζώδια προτιμούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;

News Room G

Βρέθηκε ο χαμένος πίνακας του Γκούσταβ Κλίμτ – θα πουληθεί σε δημοπρασία

News Room G